TVF vadovė gina JAV centrinio banko sprendimą didinti palūkanų normas

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde gina Jungtinių Valstijų centrinio banko sprendimą didinti palūkanų normas, nors pats bankas dėl šio žingsnio susilaukė prezidento Donaldo Trumpo kritikos. Ji sako, kad padidinimai buvo „būtinas žingsnis“.

Christine Lagarde teigimu, auganti nežinomybė dėl prekybos įtampos tarp Vašingtono ir Kinijos sukūrė „precedento neturinčią situaciją“ pasaulio ekonomikai.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Christine Lagarde teigimu, auganti nežinomybė dėl prekybos įtampos tarp Vašingtono ir Kinijos sukūrė „precedento neturinčią situaciją“ pasaulio ekonomikai.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 12:35 PM, atnaujinta Oct 11, 2018, 12:36 PM

Gerus rezultatus Volstryto biržose prezidentas dažnai pateikdavo kaip įrodymą, jog jo politika, įskaitant ir agresyvesnę prekybos strategiją, yra sėkminga.

Kai Volstryto akcijų pagrindiniai indeksai krito po daugiau kaip 3 proc., dėl to prezidentas kaltę suvertė Jungtinių Valstijų centriniam bankui dėl jo sprendimo didinti palūkanų normas.

Tačiau tarptautinio valiutos fondo vadovė Ch.Lagarde sako, kad šis centrinio banko sprendimas buvo būtinas. Jos teigimu, auganti nežinomybė dėl prekybos įtampos tarp Vašingtono ir tokių prekybos partnerių kaip Kinija sukūrė „precedento neturinčią situaciją“ pasaulio ekonomikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.