Pakuočių draudimai kelia grėsmę Klaipėdos LEZ veikiančiai įmonei

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiai lietuviško kapitalo bendrovei „Pack Klaipėda“ gali tekti nutraukti veiklą, jeigu Europos Parlamentas (EP) nuspręs uždrausti greitojo maisto pakuotes iš polistireno putplasčio, rašo „Verslo žinios“. 

Kiaušinių pakuočių ir vienkartinių indų gamintojos „Pack Klaipėda“ savininkai teigia, kad perorientuoti gamybos neįmanoma. <br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Kiaušinių pakuočių ir vienkartinių indų gamintojos „Pack Klaipėda“ savininkai teigia, kad perorientuoti gamybos neįmanoma. <br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 8:24 AM

Kiaušinių pakuočių ir vienkartinių indų gamintojos „Pack Klaipėda“ savininkai teigia, kad perorientuoti gamybos neįmanoma. 

„Jeigu sprendimas bus priimtas, mums teks nutraukti veiklą. Mūsų įrenginiai, technologija nepritaikyti tam, kad gamintume produktą iš kitos žaliavos“, – VŽ cituoja bendrovės generalinį direktorių ir akcininką Vytautą Butvilą.  

EP Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitetas jau pritarė, kad į Europos Komisijos (EK) pasiūlytą vienuolikos draudžiamų vienkartinių plastikinių daiktų sąrašą, papildomai būtų įtrauktos ir greitojo maisto pakuotės iš polistireno putplasčio. EP plenarinėje sesijoje dėl to balsuos spalio 22–25 dienomis. Europarlamentui pritarus, draudimas Europos Sąjungoje (ES) įsigaliotų nuo 2021 metų. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.