„Tesla“ pasirašė susitarimą dėl žemės sklypo gigafabrikui Šanchajuje įsigijimo

„Tesla Inc." pasirašė susitarimą su Šanchajaus savivaldybe dėl 860 tūkst. kvadratinių metrų žemės sklypo įsigijimo. Šiame žemės sklype bus statomas pirmasis įmonės užsienyje įkurtas gigafabrikas, trečiadienį Kinijos socialiniame tinkle paskelbė „Tesla" atstovas, praneša naujienų agentūra „Reuters".

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 5:17 PM

Susitarimas dėl žemės sklypo pirkimo yra esminis žingsnis automobilių vietinei rinkai gamybos pačioje Kinijoje link, nepaisant Kinijos vyriausybės įvestų muitų JAV pagamintiems automobiliams.

„Šio sklypo Šanchajuje įsigijimas pirmajam „Tesla" gigafabrikui už JAV ribų yra reikšmingas žingsnis, siekiant užtikrinti tolesnę įmonės plėtrą Kinijos rinkoje", - pranešime teigė „Tesla" generalinio direktoriaus pavaduotojas Robinas Renas.

„Tesla" atstovai neatskleidė sandorio vertės, tačiau Šanchajaus infrastruktūros planavimo ir žemės biuras paskelbė, kad šis žemės sklypas aukcione buvo parduotas už 973 mln. juanių (140,51 mln. JAV dolerių).

Dar liepą „Tesla" pasirašė sutartį su Šanchajaus savivaldybe, pasižadėdama įkurti gamyklą, pajėgią pagaminti 500 tūkst. automobilių per metus.

„Tesla" jau nuo rugpjūčio pradėjo ieškoti darbuotojų naujam gigafabrikui Šanchajuje.

Pasak „Tesla" atstovų, iš viso fabriko statybos kainuos apie 2 mlrd. JAV dolerių.

Darius Mikutavičius

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.