Naujas D. Trumpo taikinys – išprotėjusiu išvadintas šalies centrinis bankas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį vėl kritikavo JAV centrinį banką – Federalinio rezervo sistemą (FSR) – kuris, anot prezidento, yra „didžiausia grėsmė“ jam ir jo ekonominei politikai.

D.Trumpas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
FSR pirmininkas J.Powellas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
FSR pirmininkas J.Powellas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 10:41 AM, atnaujinta Oct 17, 2018, 11:13 AM

D.Trumpas vien per praėjusią savaitę kelis kartus užsipuolė FSR teigdamas, kad šis institucijas bazines palūkanas kelia per greitai.

„Mano didžiausia grėsmė yra FSR, nes FSR kelia palūkanas per greitai“, – „Fox Business“ televizijai sakė JAV prezidentas.

Per tą patį interviu D.Trumpas pripažino, kad centrinis bankas yra nepriklausomas, dėl ko „aš su jais nekalbu“, bet vėl nesusilaikė nuo kritikos FSR pirmininkui Jerome'ui Powellui, kuris esą palūkanas turėtų kelti lėčiau.

J.Powellą į FSR pirmininkus paskyrė pats D.Trumpas, kuris „Fox“ teigė, kad šis sprendimas „galbūt buvo teisingas, galbūt neteisingas“.

„Yra daugybė kitų žmonių, kuriais nesu labai patenkintas“, – teigė D.Trumpas.

FSR bazines palūkanas šiais metais pakėlė tris kartus. Tai padaryta siekiant apsaugoti pakilime esančią JAV ekonomiką nuo perkaitimo.

JAV prezidentai paprastai susilaiko nuo kritikos centriniam bankui, tačiau D.Trumpas šią taisyklę periodiškai laužo ir praėjusią savaitę FSR išvadino „išprotėjusiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.