Skrydžių bendrovė „Small planet“ nuleidžia sparnus – atleidžia darbuotojus

Aviacijos bendrovė „Small planet Airlines“ suplanavo nuo šių metų lapkričio 12-osios iki lapkričio 30-osios atleisti 44 darbuotojus. Anot Vilniaus teritorinės darbo biržos, įmonė nurodė, kad atleidimai bus vykdomi pagal Darbo kodekso 63 straipsnį – perteklinių darbuotojų atliekama perteklinė darbo funkcija.

Rugsėjo pabaigoje lietuvių kapitalo kompanijos „Small Planet Airlines“ antrinė įmonė Vokietijoje kreipėsi į vietos teismą dėl nemokumo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rugsėjo pabaigoje lietuvių kapitalo kompanijos „Small Planet Airlines“ antrinė įmonė Vokietijoje kreipėsi į vietos teismą dėl nemokumo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2018, 8:20 AM, atnaujinta Oct 19, 2018, 12:30 PM

Ką tik pasibaigęs atostogų sezonas „Small planet“ buvo itin nesėkmingas – vienas po kito pasirodydavo keliautojų pasakojimai apie atidėtus ar stipriai vėluojančius skrydžius. Bendrovė savo ruožtu dažniausiai teisindavosi, kad nepatogumų klientams kyla dėl orlaivių gedimų, o kadangi vasarą rinkoje keblu staiga rasti laisvą lėktuvą, kurį galima išsinuomoti, ir susidaranti gaišatis.

Rugsėjo pabaigoje lietuvių kapitalo kompanijos „Small Planet Airlines“ antrinė įmonė Vokietijoje kreipėsi į vietos teismą dėl nemokumo. Bendrovė nurodė ir nemokumo priežastį – masiniai skrydžių vėlavimai šią vasarą ir su tuo susijusios kompensacijos keleiviams.

„Pagal mūsų turimą informaciją, dėl vėlavusių ar atšauktų skrydžių kompensacijų jau keletą mėnesių laukia apie 20 tūkstančių keleivių“, – teigė portalo „EUflight“ verslo direktorius Larsas Watermannas. Jei bendrovė bus pripažinta nemokia, keleiviai turės atsisakyti savo reikalavimų. Lietuvių kapitalo įmonė veiklą Vokietijoje pradėjo 2016 metais, kai ėmė skraidinti turistus į Viduržemio jūros regioną. Šiuo metu įmonė Vokietijoje naudoja devynis „Airbus“ A320 ir A321 lėktuvus, kurių bazės yra Hamburge, Hanoveryje, Kelne, Leipcige, Paderborne, taip pat Hurgadoje ir Amsterdame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.