Kas nutiktų, jei ištiktų grėsmė SGD stočiai?

Melnragėje, Suskystintų gamtinių dujų (SGD) paskirstymo stotyje, iš sunkvežimio išlipęs neadekvatus vyras pagrasino sukelti sprogimą, o netrukus įmonėje kilo gaisras. Tai – tik iš anksto suplanuotų pratybų, kurias vykdė pareigūnai, scenarijus.

Pratybos rengiamos pagal projektą „Ekstemaliųjų situacijų poveikio švelninimas Baltijos jūros regiono programa 2014-2020“.<br>G.Pilaičio nuotr.
Pratybos rengiamos pagal projektą „Ekstemaliųjų situacijų poveikio švelninimas Baltijos jūros regiono programa 2014-2020“.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Vakarų ekspresas“, Jonas Valaitis

Oct 20, 2018, 11:31 AM, atnaujinta Oct 20, 2018, 11:32 AM

O jei išties kiltų tikras pavojus, kaip į jį reaguotų specialiosios tarnybos?

Ketvirtadienio rytą į SGD paskirstymo stotį suvažiavo visos specialiosios tarnybos. Pareigūnai tramdė neadekvatų vyrą, sužalojusį jį raminti mėginusį kitą vairuotoją ir grasinusį susprogdinti terminalą. Į įvykio vietą iškviesta policija, netrukus pasirodė ir „Aro“ pareigūnai. Pasigirdo kurtinantis trenksmas.

Gausios pareigūnų pajėgų pajėgos sučiupo ir sulaikė vyrą.

Tačiau netikėtai pastebėti dūmai autodujovežyje, rastas gulintis sužalotas žmogus, tad pasitelktos ugniagesnių gelbėtojų ir medikų pajėgos, kurios gaisrą neutralizavo.

Taip pratybų metu buvo išbandytos modernios įmonės ir ugniagesių gelbėtojų gesinimo sistemos.

„Jei tai išties įvyktų, tikrai būtume pasiruošę, tačiau, žinoma, sutelktume daug gausesnes pajėgas“, – tikino Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) viršininkas Marius Gabenis.

Jis džiaugėsi operatyviu ugniagesių gelbėtojų darbu ir tikino, kad visų pratybų metu nebuvo užfiksuota jokių akivaizdžių trūkumų. Priešingai – ugniagesiai gelbėtojai greitai lokalizavo gaisrą, panaudojo visas reikiamas priemones.

Panašios, tik kur kas mažesnio masto pratybos vyko ir Klaipėdos „Vitės“ progimnazijoje. Čia civilinės saugos pareigūnai stebėjo, kaip pavojaus metu ekvakuojami mokiniai ir personalas.

Pratybos rengiamos pagal projektą „Ekstemaliųjų situacijų poveikio švelninimas Baltijos jūros regiono programa 2014-2020“.

Jų tikslas – sumažinti didelio masto nelaimes ir ekstremaliąsias situacijas Baltijos jūros regiono uostose.

Bendras projekto biudžetas yra 4,4 miln. eurų. Klaipėdos APGV tenkanti dalis – 235 040 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.