Žada pristatyti, kaip mažins maisto kainas

Vyriausybė žada visuomenei pristatyti konkrečius teisės aktus, kurie padėtų sumažinti maisto kainas. Viešai paskelbus priemones, gyventojai ir verslas galės teikti savo siūlymus. Apsvarsčius, jie keliaus į Seimą.

Viešai paskelbus priemones, gyventojai ir verslas galės teikti savo siūlymus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Viešai paskelbus priemones, gyventojai ir verslas galės teikti savo siūlymus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Laukagalis, LRT RADIJAS, LRT.lt

2018-11-12 09:42, atnaujinta 2018-11-12 09:43

Anot vyriausybės, žadama apriboti stambių prekybininkų veiklą ir skatinti smulkiuosius. Pirmadienį bus pristatyta tik dalis kainų mažinimo priemonių. Kitos, įskaitant ir prieštaringai vertinamus maisto kuponus, bus pristatytos vėliau, mat joms apsvarstyti reikia daugiau laiko. Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas tikisi, kad teisės aktai įsigalios nuo Naujųjų.

„Manome, kad Seimo dauguma galės priimti tuos sprendimus, kurie bus naudingi ne didelėms finansinėms grupėms, bet visuomenei. Tikimės, kad nuo Naujųjų metų tie dalykai, kurie buvo suplanuoti, veikti pradės“, – LRT RADIJUI sako S. Malinauskas.

Rugsėjį pristatytas kainų mažinimo planas sulaukė nemažai kritikos. Dalis ekonomistų jį vadina parodomąja akcija ir sako, kad valdžia neturi pakankamai įrankių mažinti kainas. Kiti ekspertai atkreipia dėmesį, kad padėti smulkiesiems verslininkams nepavyks, nes nuo Naujųjų būtent jiems yra keliami mokesčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.