Vokietija planuoja investuoti 3 mlrd. eurų į dirbtinį intelektą

 Vokietijos vyriausybė atidėjo apie 3 mlrd. eurų dirbtinio intelekto tyrimams ir plėtrai, siekdama sumažinti Europos galiūnės atotrūkį inovacijų srityje nuo Amerikos ir Azijos, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

 Planas taip pat pabrėžia socialinę politiką ir darbą, kurį ateityje neišvengiamai pakeis dirbtinis intelektas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Planas taip pat pabrėžia socialinę politiką ir darbą, kurį ateityje neišvengiamai pakeis dirbtinis intelektas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 10:05 PM

3 mlrd. eurų bus išleisti iki 2025 m., rašoma preliminariame plane, pavadintame „Vokietijoje sukurtas dirbtinis intelektas“. Lėšos bus investuotos Berlynui baiminantis dėl iššūkių, kuriuos tradicinei, į eksportą orientuotai, šalies pramonei kelia skaitmeninės technologijos ir dirbtinis intelektas.

Planas taip pat pabrėžia socialinę politiką ir darbą, kurį ateityje neišvengiamai pakeis dirbtinis intelektas. Vokietijos pareigūnai jau dabar nerimauja dėl sparčių technologinių pokyčių, sukrėsiančių tradicinį šalies požiūrį į privatumą ir egzistuojančius socialinius modelius.

„Norime skatinti dirbtinio intelekto pritaikymą versle, tačiau tokio milžiniško potencialo technologija, kaip dirbtinis intelektas, turi atsižvelgti į sistemą, ginančią esmines socialines vertybes ir asmens teises“, – rašome preliminariame plane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.