Renginių užsakovai gręžiojasi atgal – iš naujo atranda lietuviškumą

Lietuvos šimtmetis daro poveikį įvairioms sritims, ne išimtis ir renginiai. Ir nors bendrojoje erdvėje gausu šią datą mininčių renginių, įmonės ir organizatoriai imasi savaip interpretuoti 100-mečio dvasią.

 Pasak T.Rimdžiaus, anksčiau užsakovai rinkdavosi tiesiog ramesnį vakarą ir siekiamybė buvo lietuviškos scenos žvaigždės, tai šiemet orientuojamasi į modernų lietuviškumą.<br> D.Umbraso nuotr.
 Pasak T.Rimdžiaus, anksčiau užsakovai rinkdavosi tiesiog ramesnį vakarą ir siekiamybė buvo lietuviškos scenos žvaigždės, tai šiemet orientuojamasi į modernų lietuviškumą.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-14 14:55, atnaujinta 2018-11-14 15:50

Vis dažniau norima matyti lietuvišką simboliką renginio apipavidalinime, adaptuotas tradicijas svečių sutikime ar registracijoje, net ir kavos pertraukų metu stengiamasi įnešti bent kąsnelį XX a. pradžios skonių.

„Šiemet gauname daug užklausimų dėl nedidelių pramoginių renginių, labiau skirtų įmonėms ir jų darbuotojams, be abejo, matome ir kintančias tendencijas.

Jeigu anksčiau užsakovai rinkdavosi tiesiog ramesnį vakarą ir siekiamybė buvo lietuviškos scenos žvaigždės, tai šiemet orientuojamasi į modernų lietuviškumą, norima daugiau potyrių ir veiksmo, o ant scenos laukiami netradicinių žanrų, jauni Lietuvos atlikėjai.

Didelio masto tarptautiniai renginiai, konferencijos – tai mūsų kasdienybė, bet džiaugiuosi, kad sulaukiame ir vis daugiau užklausimų dėl koncertų ar kalėdinių vakarėlių surengimo. Taip pat mus renkasi nestandartinių renginių organizatoriai, tad visuomet esame pasiruošę netikėtiems sprendimams“, – teigia Tadas Rimdžius, UAB „Litexpo events“ direktorius.

„Litexpo“ multifunkcinės pramoginės erdvės talpina nuo 100 iki kelių tūkstančių dalyvių.

„Kiekvieno renginio sėkmės formulė susideda iš daugelio skirtingų aspektų, tačiau vieni svarbiausių – tikslumas ir inovatyvumas. Tai reiškia, surasti tinkamą vietos, laiko ir tam skirtos auditorijos derinį.

Visi šie komponentai apskaičiuojami tarsi matematine formule – sudedant, atimant, dalijant ir dauginant, tam, kad renginys įgautų teisingas visų detalių proporcijas.

Viskas priklauso nuo užsakovo norų ir poreikių, turime profesionalią komandą – nuo architektų iki garso technikų, kuri kabina skraidančius stalus nuo lubų ar konstruoja magiškus labirintus „Litexpo“ erdvėse“, – kalba parodų centro „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius.

Šiuo metu vis daugiau investuojama į potyrius, tad rinkdamiesi netradicines pramogas užsakovai, pirmiausia investuoja į savo įmonės įvaizdį, o kartu motyvuoja kolektyvą. Tai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl organizuojant renginį, verta nepašykštėti ir pasirūpinti, kad vakarėlis paliktų kuo geresnį įspūdį komandai.

Kuriamas naujas požiūris į maistą – nuolat eksperimentuojama, gastronominiuose pasirodymuose svarbi skirtingų kūrybinių industrijų sintezė.

Kulinariniai šedevrai, šalia kurių įtraukiama poezija, choreografija, muzika, teatras, žaidimai – iš esmės keičia kulinarijos suvokimo kultūrą. Tai kelia ne tik pasigėrėjimą, bet tuo pačiu atveria ir naujų komunikacijos formų – per maistą, per jo pateikimą, galima papasakoti istoriją, perteikti renginio idėją, įkvėpti ir nustebinti.

Be to vis dar išlieka noras ir poreikis į vakarėlius integruoti VR technologijas, pasirinkti intelektualius komandinius žaidimus, konstruoti „pabėgimų“ kambarius.

„Litexpo“ – gera erdvė renginiams. Joje gausu nestandartinių sprendimų, jeigu norėčiau surengti pliažo vakarėlį žiemą su palmėmis ir baseinu, rinkčiausi „Litexpo“, nes jis čia tikrai tilptų“, – juokiasi renginių organizatorius Giedrius Masalskis. Ir priduria, kad čia visos idėjos bus gerai apgalvotos, o komanda ras būdų, kaip įgyvendinti visus klientų poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.