Susivienijo elektroninės prekybos lyderiai – klientams tai bus į naudą

Dvi elektroninės prekybos bendrovės – el. parduotuvė „Pigu.lt“ ir Lenkijos prekybos elektronikos prekėmis internetu lyderė „Morele.net“ – suvienijo jėgas.

„Pigu.lt“ prekių sandėlys.
„Pigu.lt“ prekių sandėlys.
„Morele.net“ valdančios Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendrovės „MCI Capital S.A.“ partneris Maciej Kowalski.
„Morele.net“ valdančios Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendrovės „MCI Capital S.A.“ partneris Maciej Kowalski.
Pasak D.Liulio, bendradarbiavimas su Lenkijos kompanija visai „Pigu“ įmonių grupei leis augti sparčiau.
Pasak D.Liulio, bendradarbiavimas su Lenkijos kompanija visai „Pigu“ įmonių grupei leis augti sparčiau.
„Pigu.lt“ prekių sandėlys.
„Pigu.lt“ prekių sandėlys.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-11-14 13:20

Šalių konkurencijos taryboms pritarus dėl prekybos koncentracijos, ši el. prekybos lyderių grupė taps viena iš didžiausių Centrinėje ir Rytų Europoje.

Klientai sulauks platesnio prekių asortimento ir žemesnių kainų.

Nauja partnerystė yra paremta bendradarbiavimu. Įmonės keisis žiniomis ir gerąja praktika rinkodaros, logistikos, operacijų ir verslo automatizacijos srityse.

„Pigu.lt“ generalinis direktorius Dainius Liulys sako, kad pirmiausia šio bendradarbiavimo naudą pajaus klientai.

„Morele.net“ yra Lenkijos prekybos internete lyderė kompiuterinės ir kitos namų technikos prekių kategorijoje, ji savo klientams siūlo beveik 1 mln. prekių.

Sujungus mūsų ir partnerių tiekimo grandines, pirmiausia galėsime išplėsti asortimentą. Tikėtina, kad taip netrukus klientams pasiūlysime plačiausią asortimentą ir palankiausias kainas Centrinės ir Rytų Europos regione“, – sako D. Liulys.

Pasak D. Liulio, bendradarbiavimas su Lenkijos kompanija visai „Pigu“ įmonių grupei leis augti dar sparčiau.

Pirmų devynių šių metų mėnesių pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo  ir net keletą kartų greičiau nei mažmeninė prekyba Lietuvoje atitinkamu laikotarpiu.

„Jei pernai lapkritį, įsibėgėjant kalėdinei prekybai, per savaitę mūsų parduotuvėje apsilankydavo pusė milijono žmonių, dabar tiek lankytojų skaičiavome dar neprasidėjus rudeniui, ruošiantis naujiems mokslo metams.

Galime sakyti, kad per savaitę mus aplanko visas Vilnius. Džiaugiamės, kad klientai vis labiau pasitiki el. parduotuve, įvertina mūsų pastangas apsipirkimą internetu paversti lengva, greita ir visą parą prieinama paslauga“, – sako D. Liulys.

Planuojama, kad bendra „Pigu“ ir „Morele“ įmonių grupės metinė apyvarta per penkerius metus pasieks 1 mlrd. eurų. Įmonių augimui, IT sistemų jungimui ir vystymui bei kitiems bendradarbiavimo projektams finansuoti ketinama investuoti 13 mln. eurų.

„Abi įmonės ir toliau veiks kaip atskiri verslo subjektai, tačiau taps naujai sukurtos kontroliuojančiosios įmonės (angl. holding) akcininkėmis.

„Pigu“ ir „Morele“ demonstruoja labai dinamišką augimą tiek pajamų, tiek asortimento požiūriu. Dėl veiksmingos strategijos šios įmonių grupės jau tapo savo rinkų lyderėmis.

Jos turi potencialą augti ir toliau, ne tik organiškai, bet ir sėkmingai vykdant konsolidaciją.

Siekiame, kad artimiausiu metu holdingas taptų platforma rinkos konsolidacijai regione“, – sako „Pigu.lt“ ir „Morele.net“ valdančios Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendrovės „MCI Capital S.A.“ partneris Maciej Kowalski.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.