Komitetas 2019 metų biudžetą apsvarstė per 16 minučių

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas šešiais valdančiųjų „valstiečių“ ir socialdarbiečių bei „tvarkiečių“ balsais pritarė 2019 metų biudžeto projektui.

Opozicijai priklausantys komiteto nariai posėdyje nedalyvavo. Svarstydami biudžetą, parlamentarai užtruko apie 16 minučių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Opozicijai priklausantys komiteto nariai posėdyje nedalyvavo. Svarstydami biudžetą, parlamentarai užtruko apie 16 minučių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 14:50, atnaujinta 2018-11-15 15:38

Opozicijai priklausantys komiteto nariai posėdyje nedalyvavo. Svarstydami biudžetą, parlamentarai užtruko apie 16 minučių. Komitete dirba 12 parlamentarų.

Šiemet kaip ir pernai komitetas nesvarstė nei Seimo narių, nei kitų komitetų ir komisijų, nei įvairių institucijų siūlymų dėl papildomo lėšų skyrimo, kurių sulaukta daugiau negu 100.

Komitetas pasiūlė Vyriausybei juos įvertinti ir nuspręsti, kam skirti prašomų lėšų, o kam – ne.

Komiteto vadovas Stasys Jakeliūnas finansų ministro Viliaus Šapokos paprašė tik įvertinti Audito komiteto, kuris biudžeto projektui nepritarė, priekaištus, kad jame neatskleidžiama dalis išlaidų, pavyzdžiui, išmokos vaikams, įmokos į Europos Sąjungos biudžetą ir skatinamosios įmokos į pensijų fondus. Jas planuojama apmokėti iš valstybės pasiskolintų lėšų.

„Ar tai yra pagrįstas teiginys, kad neturime lėšų ir tada ieškome iš skolintų lėšų, ar yra kitos priežastys“, – kalbėjo S.Jakeliūnas.

V.Šapoka pareiškė, kad tokie Audito komiteto argumentai yra atmestini.

„Kai kurios išlaidų kategorijos numatomos 15 straipsnyje (iš tiesų – 13 straipsnio 3 dalyje, kuri leidžia Finansų ministerijai skolintis valstybės vardu – BNS), kuomet nepakanka asignavimų įsipareigojimams priimti, kad būtų galima finansuoti iš skolintų lėšų. Šios nuostatos apsidrausti, kad tie įsipareigojimai nėra iki galo apibrėžti ir tam, kad juos įgyvendintume, numatoma tokia galimybė“,– paaiškino ministras.

Pasak ministro, biudžete „vaiko pinigų“ yra suplanuota tiek, kad „pilnai užtektų“ visiems šalies vaikams, o iš emigracijos grįžtantiems tėvams su vaikais šios išmokos nepaskaičiuotos.

„Kadangi migracijos tendencijos nėra nuspėjamos ir nėra apibrėžtos, matome, kad dabar grįžtančiųjų skaičius auga, žmonės grįžta su vaikais. Jeigu šis procesas spartės labiau, žinoma, kad reikės papildomai skirti lėšų vaiko pinigams“, – teigė V.Šapoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.