Panevėžio įmonės muša pavojaus varpais – jau nėra kam dirbti Panevėžio regione taip trūksta specialistų, kad situacija įmonėse – kritiška

Panevėžio darbo rinkos mokymo centre, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų iniciatyva, vyko pasitarimas dėl maisto gamybos ir svečių aptarnavimo srities darbuotojų trūkumo Panevėžio regione.

Pasitarime, kuriame dalyvavo suinteresuotų įmonių ir paslaugų bei verslo mokyklų atstovai, aptartos ir priemonės šiai problemai spręsti.<br>123rf nuotr.
Pasitarime, kuriame dalyvavo suinteresuotų įmonių ir paslaugų bei verslo mokyklų atstovai, aptartos ir priemonės šiai problemai spręsti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Mikučionytė, JP.lt

Nov 16, 2018, 9:17 AM, atnaujinta Nov 20, 2019, 10:27 AM

Pasitarime, kuriame dalyvavo suinteresuotų įmonių ir paslaugų bei verslo mokyklų atstovai, aptartos ir priemonės šiai problemai spręsti.

Darbo rinkos mokymo centre pasitarime be šios įstaigos atstovų dalyvavo bendrovių „Povydė“, „Via Unica“, „Pas Katiną“, „Besotis“, Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos bei Panevėžio PPAR atstovai.

Pagrindinis pasitarimo klausimas – maisto gamybos ir svečių aptarnavimo srities darbuotojų trūkumas Panevėžio regione.

Pasitarime pristatyta susidariusi situacija, kai maisto gamybos ir viešojo maitinimo įstaigoms kritiškai trūksta darbuotojų: virėjų, konditerių, padavėjų, barmenų. Be to, buvo aptarta, kaip šią problemą įmonės bando spręsti.

Opaus pasitarimo dalyviai nusprendė, jog būtina organizuoti dar ne vieną analogišką susitikimą ir kalbėti ne tik maisto gamybos, viešojo maitinimo specialistų trukumą Panevėžio regione, bet ir apžvelgti, kokių profesijų trukumą jaučia Panevėžio regiono įmonės.

Be to, kad planuojami kiti susitikimai, nuspręsta problemą aptarti su Užimtumo tarnybos Panevėžio klientų aptarnavimo departamento specialistais, kad kryptingai motyvuotų asmenis, siekiančius įgyti kvalifikaciją.

Pasitarimo dalyviai mano, kad apie šią problemą būtų tariamasi su Panevėžio progimnazijų ir gimnazijų vadovais bei karjeros ugdymo specialistais, kad vykdomų karjeros planavimo veiklos būtų efektyvesnės.

Taip pat nutarta, jog būtina susitikti ir kritišką specialistų trukumą aptarti su Švietimo ir mokslo ministerijos atstovais ministrės patarėju Mariumi Ablačinsku ir Mokymosi visą gyvenimą departamento direktoriumi Sauliumi Zybartu bei su Panevėžio miesto savivaldybės specialistais.

Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas siūlė į pagalbą pasitelkti ir verslo įmonių iniciatyvą.

„Būtina organizuoti patrauklius profesijų pristatymo renginius atitinkama sritimi besidomintiems miesto mokiniams. Potencialiems darbdaviams labiau įsitraukti į profesinio rengimo įstaigų organizuojamas Karjerų dienas. Be to, profesinio mokymo patrauklumo renginių viešinimui glaudžiau bendradarbiauti su žiniasklaida ir išnaudoti socialinių tinklų galimybes“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.