Elektros kainos augo visur, bet ne Lietuvoje

Praeitą savaitę elektros kainos išaugo Estijoje ir Latvijoje, Lietuvoje – sumenko. Pirmą kartą per du mėnesius kaina mūsų šalyje ir Latvijoje pasiekė vienodą lygį – 53,74 EUR/MWh.

Elektros energijos kaina Estijoje pasistiebė daugiausiai – 9 proc., Lietuvoje kaina už megavatvalandę sumenko vienu centu.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Elektros energijos kaina Estijoje pasistiebė daugiausiai – 9 proc., Lietuvoje kaina už megavatvalandę sumenko vienu centu.<br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 2:10 PM

Palyginus su ankstesne savaite, elektros energijos kaina Estijoje pasistiebė daugiausiai – 9 proc. iki 53,32 EUR/MWh, Latvijoje – 1 proc., o Lietuvoje kaina už megavatvalandę sumenko vienu centu. Elektra taip pat pabrango ir Šiaurės šalyse.

„Elektrum Lietuva“ ekspertų vertinimu, tą daugiausia lėmė praeitą savaitę vyravę sausi ir ramūs orai, dėl kurių mažėjo ir hidroelektrinių, ir vėjo elektrinių gamybos apimtys.

Kainų augimui įtaką padarė ir dėl techninės priežiūros darbų sumažėję elektros perdavimo pajėgumai Suomijos-Estijos („EstLink“) jungtimi.

Lapkričio 12-18 dienomis elektros energijos suvartojimas Baltijos šalyse pasistiebė 1 proc. iki 559 GWh. Latvijoje paklausa išaugo 1,3 proc. iki 147 GWh, Lietuvoje – 1,1 proc. iki 246 GWh ir Estijoje – 0,6 proc. iki 166 GWh.

Per savaitę elektros energijos gamybos apimtys Baltijos šalyse susitraukė 13 proc. iki 366 GWh. Iš trijų šalių tik Latvijoje gamyba išaugo 6 proc. iki 117 GWh. Tuo tarpu Lietuvoje sumažėjo 1 proc. iki 53 GWh ir Estijoje – 23 proc. iki 196 GWh.

Praeitą savaitę visos trys Baltijos šalys kartu pasigamino 65 proc. joms reikalingos elektros energijos.

Estijoje gamyba suvartojimą pranoko 16 proc. Lietuva ir Latvija pasigamino atitinkamai 22 proc. ir 80 proc. šaliai reikalingos elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.