Dėl kainų viešinimo prekybininkai prašo Konkurencijos tarybos išvadų

Prekybininkai dėl valdžios planų viešai skelbti svarbiausių maisto produktų kainas skirtinguose prekybos tinkluose, prašo pateikti Konkurencijos tarybos išvadas, ar tai nebus laikoma įstatymuose draudžiamu konkurencijos ribojimu.

Pasak Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovo Lauryno Vilimo, Konkurencijos taryba turėtų įvertinti, ar konkretaus prekybos tinklo kainų viešinimas nebus vertinamas kaip konkurencinis pažeidimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovo Lauryno Vilimo, Konkurencijos taryba turėtų įvertinti, ar konkretaus prekybos tinklo kainų viešinimas nebus vertinamas kaip konkurencinis pažeidimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 12:38 PM

Pasak Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovo Lauryno Vilimo, Konkurencijos taryba turėtų įvertinti, ar konkretaus prekybos tinklo kainų viešinimas nebus vertinamas kaip konkurencinis pažeidimas.

„Įmonės, priimdamos sprendimą, net ir pritardamos tokiems valstybės siekiams ir norėdamos juos įgyvendinti, turi gauti labai aiškų, oficialų išaiškinimą, kad galima taip elgtis“,– ketvirtadienį po susitikimo su Žemės ūkio ministerijos atstovais žurnalistams sakė L. Vilimas.

Anot jo, individualių prekybos tinklų kainų skelbimas gali panaikinti konkurenciją, nes niekas nekonkuruos su kainomis ir jos gali tapti vienodos.

„Tokia tikimybė ir galimybė yra. Taip gali įvykti, nes visi konkurentai žinos vienas kito kainas ir nereikės darbuotojams ar kitiems atskiriems asmenims eiti, žiūrėti, reaguoti į rinkos pokyčius. Tiesiog valstybės instrumentu bus naudojamasi sulyginti kainas“, – teigė L. Vilimas.

Anot jo, todėl Konkurencijos taryba turi atsakyti, ar ta priemonė pateisina Vyriausybės deklaruojamus tikslus.

„Nežinome tos pozicijos, ją turime gauti ir tada toliau bus galima diskutuoti“,– pridūrė L. Vilimas.

Autorė: Erika Alonderytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.