Už skolas iš Vilniaus oro uosto neleista kilti „Small Planet Airlines“ lėktuvui

Lietuvos oro uostai kreipėsi į Civilinės aviacijos administraciją (CAA) prašydami už nepadengtas skolas sulaikyti oro bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvą. Bendrovė CAA draudimą vienam iš „Small Planet Airlines“ orlaivių išskristi iš Vilniaus tarptautinio oro uosto gavo trečiadienį, lapkričio 21 dieną.

„Small Planet Airlines“ yra pradėjusi restruktūrizacijos procesą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Small Planet Airlines“ yra pradėjusi restruktūrizacijos procesą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 2:25 PM, atnaujinta Nov 22, 2018, 5:35 PM

Kad į Lietuvos oro uostų prašymą atsižvelgta, CAA įmonei pranešė ketvirtadienio pavakare. 

Anot Lietuvos oro uostų atstovo Mariaus Zeleniaus, patenkinus prašymą, Lietuvos oro uostai „Small Planet Airlines“ lėktuvą laikys tol, kol įmonė padengs 726 tūkst. eurų siekiančią skolą už aviacines rinkliavas ir oro uosto paslaugas. 

„Prašymas sulaikyti lėktuvą – paskutinis įrankis, kurio galėjome imtis. Darėme ne vieną žingsnį, rašėme ne vieną prašymą, kad būtų parengtas planas, kaip oro vežėja padengs įsiskolinimą, tačiau nieko nebuvo padaryta“, – teigė M.Zelenius.

„Small Planets Airlines“ rinkodaros vadovas Simonas Bartkus lrytas.lt atsiųstame laiške rašė, kad sulaikytas orlaivis yra vienas iš 8 bendrovės turimų orlaivių ir šiuo metu yra statomas Vilniaus oro uoste. „Jis nėra reikalingas šiuo metu suplanuotam skrydžių tvarkaraščiui vykdyti“, – pabrėžė S.Bartkus.

„Small Planet Airlines“ spalio 23 d. pranešė apie pradėtą restruktūrizavimo procesą, kaip geriausią būdą išsaugoti ir tęsti sėkmingą veiklą. Bendrovė yra pateikusi kreipimąsi teismui, jį teismas yra priėmęs, tačiau sprendimas dėl restruktūrizavimo bylos iškėlimo dar nėra priimtas.

„Nuo tada, kai „Small Planet Airlines“ pranešė apie pradėtą restruktūrizacijos procesą, aviakompanija atsiskaito su Vilniaus oro uostu iš anksto už einamąsias ir būsimas paslaugas.

Bendrovė tariasi su Vilniaus oro uostu dėl atsiskaitymo už anksčiau suteiktas paslaugas ir šiuo momentu yra pateikusi pasiūlymą VĮ „Lietuvos oro uostai“ dėl atsiskaitymo, kadangi Vilniaus oro uosto teikiamos paslaugos, infrastruktūra ir įrenginiai yra svarbūs tolesnei veiklai ir tokiu būdu būtų apginti kreditorių interesai. „Small Planet Airlines“ tikisi šį susitarimą pasiekti su oro uostu šiandien, lapkričio 22-ąją. Bendrovės vertinimu, orlaivio sulaikymas yra perteklinė priemonė, ir tikimasi, jog ji bus nedelsiant panaikinta, nors tai ir netrikdo suplanuotų bendrovės skrydžių“, – rašė S.Bartkus.

Po kiek laiko S.Bartkus informavo, kad „Small Planet Airlines“ sumokėjo Vilniaus oro uostui skolingą sumą – 820 tūkst. eurų ir atsiskaitė už anksčiau suteiktas paslaugas pagal išrašytas sąskaitas.

„Vilniaus oro uosto teikiamos paslaugos, infrastruktūra ir įrenginiai yra svarbūs tolimesne veiklai. Nuo tada, kai „Small Planet Airlines“ pranešė apie pradėtą restruktūrizacijos procesą spalio 23 d., aviakompanija atsiskaito su Vilniaus oro uostu iš anksto už einamąsias ir būsimai suteiktas paslaugas“, – sakė S.Bartkus.

Bendrovė tikisi, jog dar šiandien bus panaikintas draudimas vienam iš „Small Planet Airlines“ orlaivių išskristi iš Vilniaus tarptautinio oro uosto.

Kaip informavo, visi „Small Planet Airlines“ skrydžiai yra vykdomi pagal numatytą tvarkaraštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.