Šalia Švenčionių vandenvietės – autobusų parko atliekų kapinynas

Švenčionių autobusų parko teritorijoje iš valstybės nuomojamoje žemėje buvo užkastos nelegaliai ardomų naudoti nebetinkamų transporto priemonių atliekos, tarp kurių yra ir pavojingų, nors šalia – miesto vandens bokštas, kuris vandenį tiekia keliems tūkstančiams vietos gyventojų, pranešė LRT laida „Specialus tyrimas“. 

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 10:09 AM, atnaujinta Nov 23, 2018, 10:10 AM

Iš Darbo biržos darbininkus ardyti autobusus ir užkasti, jų teigimu, samdė bendrovė „Svirka“, kuri keliolika metų teikė savivaldybei keleivių vežimo paslaugas. 

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys „Svirkos“ direktorius Vytautas Bulka sako, kad įmonėje autobuso ardymu neužsiimama, nes tai veiklai neturi leidimų. Jis pareiškė, kad teritorija yra išnuomota metalo laužo supirktuvei ir jai nebereikalingus autobusus  nutempia, o kitas įmonės atliekas pagal sutartį tvarko bendrovė „Atliekų tvarkymo centras“, bet sutartį atsisakė pateikti.  

Po pirminių kasinėjimų Utenos rajono Aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Eimantas Puodžiukas nurodė, kad transporto priemonių užkasinėjimo faktai tvirtinasi. 

„Akivaizdžiai pasitvirtino faktai, kad ne tik paviršiuje yra demontuotų detalių, bet ir statybinių atliekų. Tai grubus pažeidimas“, – laidai „Specialus tyrimas“ teigė jis. 

Švenčionių meras Rimantas Klipčius sako, kad situacija žinoma ir institucijos atlieka tyrimą. Tačiau jis įtaria ir galimą savivaldybės lėšų pasisavinimo faktą. 

„Tos galimos atliekos, kurios galėtų būti ten užkastos, galėjo būti įtrauktos į įvairius dokumentus ir pateiktos savivaldybei, kaip pagrįstos išlaidos už utilizavimą, kurios turėtų būti nurašytos“, – teigė meras. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.