Naujasis koncerno „Vikonda“ vadovas: „Nuo šiol visi dirbsime kitaip“

Kiek daugiau nei prieš tris mėnesius darbus koncerne „Vikonda“ pradėjęs Mindaugas Snarskis pokalbio pakviečia į Kėdainius, į savo erdvų kabinetą nuostabiai gražiame istorinio miesto senamiestyje. „Kauną iškeičiau į Kėdainius“, – juokiasi jis ir kviečia paragauti paties virtos naminės košės.

 Koncerno „Vikonda“ vadovas M.Snarskis Kauną iškeitė į Kėdainius.
 Koncerno „Vikonda“ vadovas M.Snarskis Kauną iškeitė į Kėdainius.
Daugiau nuotraukų (1)

Patricija Jovaišaitė

Nov 25, 2018, 3:13 PM

Aktyvų ir sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantis vyras kiekvieną rytą jos atsiveža termose, kurį artimiausiu metu, atrodo, teks keisti į didesnį – vis dažniau prieš planuojamą rytinį darbo susitikimą kolegos paprašo išvirti papildomą porciją košės ir jiems. „Kodėl gi ne, pokalbiai vyksta laisviau ir ne mažiau produktyviai“, – sako p. Mindaugas ir prasitaria, kad šios tradicijos – valgyti gardų ir sveiką naminį maistą pusryčiams darbe – laikosi jau ne pirmus metus.

Tikslas – nauja darbovietė „Vikonda“

M.Snarskis į dabartines pareigas rengėsi ilgai ir sprendimą priėmė jį ramiai apsvarstęs pastarosios savo kelionės į Nepalą metu šį pavasarį.

Sprendimas ateiti vadovauti dvylika įmonių jungiančiam koncernui „Vikonda“, esančiam vienos įtakingiausių Lietuvoje moterų – Jolantos Blažytės – rankose, subrendo Himalajų kalnuose. Turbūt mažai belikę pasaulyje šalių, kuriose nebūtų Kėdainių konservų fabriko ar „Dadu“ prekės ženklais pažymėtų produktų, gaminamų čia, Kėdainiuose.

„Atėjau vadovauti sėkmingai dirbančiai, besiplečiančiai ir, mano akimis, perspektyviai įmonių grupei. Man labai svarbūs akcininkės iškelti tikslai, jų siekiame kartu su visų koncerno įmonių vadovais. Noriu užtikrinti darnią įmonių grupės plėtrą ir kurti pridėtinę vertę visoms suinteresuotoms grupėms: akcininkams, partneriams, pirkėjams ir, žinoma, darbuotojams. Mano tikslas – kad koncerno „Vikonda“ įmonių grupė taptų geidžiama vieta dirbti gabiems, šiuolaikiškiems ir atviriems žmonėms“, – sako jaunas vadovas.

Šiuo metu įmonėje susipynę tai, kas laiko patikrinta ir patikima, su, atrodytų, kartais sunkiai suderinamu inovatyvumu. Todėl atsiranda tokių dalykų, kokių ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje nėra buvę, – tarkim, „Dadu“ buvo pirmieji Lietuvoje pagaminę juodus it naktis ledus ir tai buvo tikra tobulybė. Po to buvo žali ledai, o šiuo metu kol kas dar Lietuvos rinkoje nepasirodę, bet labai ypatingi ir skanūs, gaivūs ekologiški ledai iš beržų sulos arba ledai su probiotikais gaminami iš natūralaus jogurto su greitai labai žemoje temperatūroje užšaldytomis uogomis ar vaisiais ir gerosiomis bifido bakterijomis.

„Prieš gerą mėnesį buvau Paryžiuje, vienoje didžiausių maisto ir gėrimų parodų pasaulyje „SIAL Paris“. Čia buvo pirmą kartą pristatyti šie ledai. Jausmas, kai visi giria skonį ir idėją, – geras, o jausmas, kai konkurentai negaili liaupsių ir nulenkia galvą prieš komandos profesionalumą, yra išvis nuostabus. Jau dabar esu tikras, kad Lietuvoje tai bus analogų neturintys gaminiai. Tai visiška naujiena, tačiau esu įsitikinęs jos sėkme, nes juk ne veltui mūsų lietuviškus, iš tikro nenugriebto šviežio karvės pieno pagamintus ledus pamėgo ir žymieji Kardashianai“, – jau balsu kvatoja M.Snarskis ir patikina, kad tai tikrai nebuvo gerai apgalvotas „Dadu“ reklaminis triukas siekiant „nupirkti“ JAV rinką.

Naujos technologijos

Didžiuojasi p. Mindaugas ir vos prieš mėnesį pradėjusiu veikti naujuoju Kėdainių konservų fabriko padaliniu, į kurį investuota daugiau nei 1,5 milijono eurų, – visa tai tam, kad būtų įrengta atskira padažų ir majonezo linija. „To mums jau iš tiesų reikėjo, – sako naujasis vadovas. – Šiandien žmonės vis labiau žiūri, ką valgo, kur ir kaip tai pagaminta. Galiausiai mėgaujasi maistu, skanauja jį, o tuo, kas jau gaminama naujame fabriko padalinyje, tikrai galima mėgautis. Man be galo smagu matyti, kaip užsidegę ten dirbantys žmonės, stebina, kokius ingredientus turėsime galimybes naudoti, kas galiausiai virs išskirtiniais produktais, kurie tikrai ras kelią į Lietuvos pirkėjų krepšelius. Nėra ką ir sakyti – technologijos žengia į priekį itin sparčiai, ir jei mes nespėsime kartu, galime nebeiti visai. Tad kai įmonių grupė, kuriai atėjau vadovauti, eina koja kojon su inovacijomis, man labai patinka.“

Kitoks vadovas

Vadovas Mindaugas – dar ir dviejų vaikų tėtis, kalnų aistruolis ir aktyvaus gyvenimo būdo propaguotojas. Be to, jis ir įžvalgus verslininkas, nesivadovaujantis jokiais stereotipais, mėgstantis skaityti. „Gyvenime ir versle esu realistas, gal todėl knygos, kurias skaitau, labiau fantastinės. Smegenys juk turi kada nors ilsėtis“, – šypsosi jis. Beje, kalbama, jog koncerne „Vikonda“ pradėjus dirbti M.Snarskiui čia net oras pakito – tapo lengvesnis, nes direktorius visuomet šypsosi, nekelia balso, su kiekvienu darbuotoju kalba ir juokauja. Kas tai? Kaukė? Poza? „Aš tikiu tuo pavyzdžiu, kuris jau apaugo legendomis. Pamenate pasakojimą apie tai, kaip JAV kosmoso agentūroje NASA žurnalistas grindis plaunančios valytojos paklausė apie jos dirbamą darbą?

Ji atsakė: „Mes čia žmones į Mėnulį siunčiame.“ Taip ir man nėra svarbių ir nesvarbių žmonių – visi čia vienodi. Kartu dalyvaujame bėgime, kartu Paberžėje klausomės mišių, skirtų pagerbti Tėvą Stanislovą, kuriam mano paties tėvai altorių dažė. Kartu pakelsime „Vikondą“ į tokias aukštumas, kad likusios Lietuvos įmonės norėtų sekti mūsų pavyzdžiu“, – užtikrintai sako p. Mindaugas. Ir neišeina juo netikėti, ypač žinant, kiek šiuo metu koncerne žmonių dirba su inovacijomis, naujausiomis idėjomis, kiek nuolat keliauja po pasaulį ieškodami kitų galimybių.

– Koncerną „Vikonda“ sudaro Kėdainių konservų fabrikas, kurio gaminiai žymimi geriausiai Lietuvos vartotojams žinomu konservuotų produktų prekės ženklu, produkcija eksportuojama į 27 šalis, įmonė laimėjusi 14 Metų gaminio medalių, taip pat „Dadu“ ledus gaminanti bendrovė „Vikeda“, pastaruoju metu sparčiai plečianti eksporto kryptis. Anot 2018 m. „Sprinter“ tyrimų, „Dadu“ yra Lietuvoje žinomiausias prekės ženklas ledų kategorijoje. Koncernui priklauso ir „Kėdainių aruodai“ – inovatyvi bei sparčiai auganti grūdus superkanti ir parduodanti įmonė, savo veiklą vykdanti Lietuvoje ir už jos ribų, mažmeninės prekybos tinklas „Sibena“, valdantis 22 parduotuves, „Krekenava“, auginanti įvairias grūdines kultūras, ir kitos sėkmingai veikiančios įmonės.

– Koncerno savininkė J.Blažytė tiesiogiai valdo 76 proc. „Vikondos“ akcijų. Koncernui šiuo metu priklauso 12 įmonių, jose darbuojasi beveik 800 žmonių, o metinė grupės įmonių apyvarta siekia 105 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.