Po lrytas.lt publikacijos Vilniaus rajono gyventojams – geros žinios

Prieš keletą dienų į naujienų portalo lrytas.lt redakciją kreipęsi Vilniaus rajone esančios Kalvelių gyvenvietės (kurioje šiuo metu gyvena apie 3 tūkst. žmonių) gyventojai nerimavo, kad „Lietuvos geležinkeliams“ pakeitus traukinių tvarkaraštį, jiems taps itin sudėtinga nuvykti į darbą Vilniuje ar jo priemiesčiuose.

lietuvos geležinkeliai, lentvaris, lentvario traukinių stotis, traukinys, vagonas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
lietuvos geležinkeliai, lentvaris, lentvario traukinių stotis, traukinys, vagonas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kalvelių gyventojai iš „Lietuvos geležinkelių“ sulaukė gerų žinių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kalvelių gyventojai iš „Lietuvos geležinkelių“ sulaukė gerų žinių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 11:45 AM

Visai atsitiktinai sužinoję, (nes, anot jų, viešumoje nebuvos skelbiama), kad keičiamas traukinių Kena-Vilnius ir Vilnius-Kena tvarkaraštis jie išsigando, kad jame nebeliko pirmojo traukinio į Vilnių, kuris iš Kenos stoties išvažiuoja 5 val. 30 min.

Tvarkaraščio pokyčiai išgąsdino

Kalvelių bendruomenės atstovai kreipėsi raštu į „Lietuvos geležinkelių“ vadovybę, bet gautas atsakymas nenudžiugino.

Į įmonės vadovui Mantui Bartuškai skirtą laišką atsakė Keleivių informacijos centras. Atsakyme buvo nurodyta, kad keleivinių traukinių eismo tvarkaraščiai sudaromi atsižvelgiant į keleivių poreikius, faktinį atitinkamu maršrutu važiuojančių keleivių skaičių, technines sąlygas bei eismo organizavimo galimybes.

Tiesa, vėliau naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su „Lietuvos geležinkeliais“, įmonės atstovė Novilė Aleksejevaitė teigė, paties anksčiausio traukinio Kena-Vilnius naujajame tvarkaraštyje svarstoma atsisakyti dėl mažų šiuo traukiniu važiuojančių keleivių srautų.

„Tačiau gavę bendruomenės kreipimąsi su ja susisieksime ir pasistengsime rasti sprendimą“, – buvo rašoma redakcijai atsiųstame komentare.

Pažadą tesėjo

Lietuvos geležinkeliai“ pažadą tesėjo, nes Kalvelių, Kenos, Šumsko, Pakenės, Kyviškių ir kitų kaimų keleiviai, važinėjantys traukiniu Kena-Vilnius, sulaukė džiugių žinių.

„Nuo gruodžio 9 d. toliau kursuos visi traukinukai su nedideliais pakitimais maršrutu Vilnius – Kena ir atgal. „Lietuvos geležinkeliai“ suteikė papildomą popietinį traukinio maršrutą, kurio studentai turės galimybę anksčiau ir patogiau grįžti į namus.

Lapkričio 30 dieną mes susitikome su „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo skyriaus atstovėmis spręsti iškilusios problemos ir susitikimo metu išsakėme savo nuomones, pateikėme pasiūlymus ateičiai, kaip geriau keliauti mūsų žmonėms į darbus. Labai džiugu, kad mus išklausė“, – džiugiomis naujienomis dalijosi Kalvelių gyventoja Marytė Tališauskienė. Ji džiaugėsi, kad problema buvo išspręsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.