Batų parduotuvei kirto iš peties – pažėrė priekaištų dėl galimų klastočių

Prieš keletą dienų socialiniuose tinkluose pasklido žinia, kad viename didžiausių prekybos centrų – Vilniaus „Akropolyje“, vienoje parduotuvių, galimai yra pardavinėjamos garsaus prekės ženklo „Givenchy“ klastotės.

Vilniaus „Akropolyje“, vienoje iš parduotuvių galimai yra pardavinėjamos garsaus prekinio ženklo „Givenchy“ klastotės.<br>Scanpix/Reuters ir L.Andriulio nuotr.
Vilniaus „Akropolyje“, vienoje iš parduotuvių galimai yra pardavinėjamos garsaus prekinio ženklo „Givenchy“ klastotės.<br>Scanpix/Reuters ir L.Andriulio nuotr.
 „Žmona buvo ir matė, kad prekės išiminėjamos“, – patikino L.Andriulis.<br> L.Andriulio nuotr.
 „Žmona buvo ir matė, kad prekės išiminėjamos“, – patikino L.Andriulis.<br> L.Andriulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 3:31 PM, atnaujinta Dec 8, 2017, 11:42 AM

Tokia informacija socialiniame tinkle pasidalijo telekomunikacijos verslo ekspertas, rinkodaros specialistas, pardavėjas Liudvikas Andriulis. Jis tikino savomis ausimis tai išgirdęs tiesiai iš „Divo“ parduotuvėje dirbusios pardavėjos.

Kaip paaiškėjo, įmonė kartą jau turėjo reikalų, susijusių su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Pritrūko žodžių

„O normalu, kad „Akropolyje“ pardavinėja moteriškus žieminius „Givenchy“ batus uz 150 eurų ir net neslepia, kad klastotė? Aš vos nenugriuvau nuo pardavėjų ramybės: „Tai aišku, kad netikri“, – apie jam nutikusią situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ rašė L.Andriulis.

Toks žinomo vyro įrašas sulaukė nemažai visuomenės dėmesio ir daugybės komentarų bei pasipiktinimo.

„Tikrai užtikriname įstatymų veikimą šalyje. Kviečiame investuotojus. Sostinės centre prekybos centras prekiauja „feikais“. Kaip pačiam „Akropoliui“ nebaisu?“ – klausė L.Andriulis.

Kaip teigė verslo ekspertas, trečiadienį į parduotuvę užsukusi jo žmona Medeina matė, kad parduotuvėje – tikras chosas, jos teigimu, nuo prekystalių nuimamos kai kurios prekės.

„Žmona buvo ir matė, kad prekės išiminėjamos“, – patikino L.Andriulis.

Patys lrytas.lt žurnalistai, trečiadienį vakarop nuvykę į Vilniaus „Akropolyje“ esančią parduotuvę, jokių neįprastų dalykų nepastebėjo. Parduotuvė dirbo įprastai, nebuvo matyti, kad iš prekybos būtų išimamos prekės, nebuvo matyti ir tuščių vietų lentynose.

Tiesa, internete paieškojus „Givenchy“ batų, jų kainos, matyti, švelniai tariant, tikrai ne kiekvieno kišenei. Pavyzdžiui, internetinėje parduotuvėje farfetch.com paprastos šlepetės kainuoja beveik 500 eurų, o jei kalbėtume apie aulinukus – jų kaina siekia 1 tūkst. eurų ir daugiau.

Kaltinimus paneigė

Susisiekus su batais bei moteriškomis rankinėmis prekiaujančios „Divo“ parduotuvės direktore Jekaterina Čufeniova moteris patikino, kad šiuo metu parduotuvėje tikras chaosas.

„Dabar čia kažkoks „striokas“. Gavome raštą, todėl siaubas kažkoks“, – sakė telefonu atsiliepusi J.Čufeniova ir patarė paskambinti įmonės komercijos direktorei Olgai Čufeniovai, mat ji esą galėsianti daugiau papasakoti.

O.Čufeniova paneigė kaltinimus ir pasakojo, kad, ko gero, naujai priimta pardavėja bus prikalbėjusi nesąmonių.

„Čia įvyko nesusipratimas. Nesuprantu. Visas gyvenimas vyksta socialiniuose tinkluose, o ten žmonės susirašinėja. Žinokit, mes tikrai neprekiaujame klastotėmis. Nesuprantu, kaip čia viskas įvyko ir iš kur visas burbulas išsipūtė.

Mūsų kolektyvas didelis, visus sukontroliuoti sunku. Kartais kolektyvas pridaro klaidų ir prikalba nesąmonių. Kažkokia nauja darbuotoja bus prikalbėjusi nesąmonių. Galiu pasakyti, kad jokios prekės nėra išiminėjamos iš prekybos ir mes dirbame kaip dirbę. Nebegaliu sukontroliuoti situacijos“, – aiškino O.Čufeniova.

Paklausta, ar buvo gautas koks nors raštas, moteris šią informaciją paneigė: „Jokių raštų, viskas pas mus ramu, viskas gerai. Mes neprekiaujame jokiomis klastotėmis. Mūsų batai yra fabrikinės gamybos. Jokių prekės ženklų ant jų nėra.“

Anot jos, tiesiog dėl pardavėjos klaidos įvyko didelis nesusipratimas.

Tiesa, „Akropolio“ administracija sakė įspėjamąjį raštą „Divo“ vadovei išsiuntę.

Akropolis“ griežtas: jei pasitvirtins – nutrauks sutartį

Pasak bendrovės „Akropolis Group“ atstovo Frederiko Jansono, kompanija griežtai reikalauja, kad prekybos tinkle parduodamos prekės būtų tik kokybiškos ir originalios, mat tai numatyta visose su nuomininkais pasirašomose nuomos sutartyse. Atstovo teigimu, jei pasitvirtintų, kad gandai yra tiesa, kompanija imtųsi griežčiausių bausmių.

„Jei socialiniuose tinkluose skelbiama informacija apie parduotuvėje „Divo“ parduodamus galimai falsifikuotus žinomos įmonės batus pasitvirtintų, imtumės griežčiausių priemonių, tarp kurių numatyta ir galimybė nutraukti nuomos sutartį“, – komentavo F.Jansonas.

L.Andriulio įrašas socialiniame tinkle įtarimų sukėlė ir pačiai prekybos centro administracijai, todėl netrukus batų ir rankinių parduotuvė buvo paprašyta pateikti pasiaiškinimą ir patikrinta.

„Visos prekės, kuriomis prekiaujame, į parduotuves patenka per Lietuvos Respublikos muitinę ir atliekant muitinės patikras nebuvo nustatyta jokių pažeidimų, jog prekės yra neteisėtai pažymėtos svetimais prekių ženklais.

Visos prekės yra su tinkamais dokumentais (sąskaitos, muitinės deklaracijos, gabenimo dokumentai ir kt.), kurie patvirtina prekių kilmę ir originalumą“, – atsiųstą įmonės „Divo“ atsakymą paviešino „Akropolis Group“.

Pasak atstovo, kitą rytą, kai tik istorija buvo paviešinta socialiniame tinkle, „Akropolis Group“ atsakingi asmenys apsilankė parduotuvėje, tačiau įtartinų prekių nerado.

„Kai tik gausime naujos informacijos, vertinsime ją ir imsimės atitinkamų sprendimų. Taip pat jau nusiuntėme mūsų nuomininkui, parduotuvei „Divo“, įspėjimą. Ateityje planuojame itin atidžiai tikrinti šios parduotuvės asortimentą, užtikrindami, kad mūsų prekybos centruose prekiaujama tik kokybiškomis ir originaliomis prekėmis“, – patikino F.Jansonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.