Ragina paskubėti: Palangos viešbučiuose ir restoranuose išgraibstomi geriausi pasiūlymai

Palanga nuo seno garsėjo ir savo restoranais, užeigomis, kavinėmis. O ką čia galima aplankyti šaltuoju metų laiku? Verslininkai, pasirodo, šventėms paruošę visą puokštę pasiūlymų, įtiksiančių įvairaus skonio žmonėms.

Palangoje itin populiarios stintos.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Palangoje itin populiarios stintos.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Palanga,Basanavičiaus gatvė tuščia,restoranas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga,Basanavičiaus gatvė tuščia,restoranas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Mažeikienė

Dec 13, 2018, 7:38 PM

Siūlo ir Kūčių vakarienę

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė portalui lrytas.lt pasakojo, kad šventinių pasiūlymų Palangos kavinės restoranai ir viešbučiai turi jau pradedant nuo Kūčių, o ikišventinio laikotarpio meniu patiekalams neretai taikomos 20-30 proc. nuolaidos, tad kainos svečių negąsdina.

„Praėjusiais metais Kūčių vakarienę organizavo vienas restoranas Palangoje, o šiemet tokius jau turime du. Vieni, kurie tai daro jau penktus metus tiek sostinėje, tiek Palangoje, jaučiasi kaip standartų laužytojai, nes siūlo įprastą namų šventę perkelti į restorano erdvę. Tačiau, kalbant apie gastronominį aspektą, restoranų šefai lieka prie tradicijų. Pavyzdžiui, siūlo marinuotų žiobrių, pyragėlių su baravykais, stintų, brinkintų kviečių su medumi ir panašiai.

Kita vieta, kurioje šiemet šeimos, vieniši žmonės ir visi kiti norintys kviečiami pasitikti Kūčias, organizuoja pasisėdėjimą su pranciškonų vienuoliu Astijumi ir Žolinčių akademijos prezidente. Žmonės kviečiami bendrystei, bus kalbama apie tradicijas.

Konkurencija didelė ir svečiams norisi įvairovės, tad patys restoranai ir kavinukės ieško alternatyvų – nori pasiūlyti ką nors nauja, įdomaus“, – pasakojo I.Valaitienė.

Kalbant apie ikikalėdinį laikotarpį, pasak pašnekovės, ne viena vieta organizuoja ir kviečia į kalėdinių sausainių kepimo popietes ar vakarus.

Vaikai irgi nelieka pamiršti, kai kurie restoranai juos net apdovanoja. Visą gruodį J.Basanavičiaus g. veikia mažiesiems skirta Elfų mokyklėlė.

Keičiasi lankytojų skonis

Pasak I.Valaitienės, šaltuoju metų laiku Palangoje gausu šventinių degustacinių vakarienių pasiūlymų.

„Tai būna trijų ir keturių patiekalų degustacinių vakarienių pasiūlymai. Labai populiarūs desertų ir vynų deriniai: tiek išsinešti, tiek skanauti restorane“, – vardijo pašnekovė.

Kalbant apie maisto ir gėrimų pasirinkimą apskritai, I. Valaitienė pažymi, kad Palangos kurorte, prie jūros, patiekiamos šviežios žuvys yra būtinas akcentas.

„Žuvų patiekalai apskritai neatsiejami nuo Palangos maitinimo įstaigų. Žmonės vis dažniau renkasi natūralų žuvies skonį, nepaslėptą daugybės prieskonių ir pagardų.

Kai kurie restoranai šaltajam sezonui net ruošė meniu jūros tematika: patiekia šviežių žuvų, tunų, kalmarų, krevečių. Neatsiejamas nuo šaltojo metų laikotarpio patiekalas yra ir stintos. Lankytojai labai dažnai jų teiraujasi“, – pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

Palangos restoranuose, kavinėse bei viešbučiuose pastebima, kad pastaruoju mieliau renkamasi kokybiško vyno taurė nei alus. Gerėja supratimas apie kokybišką vyną ir žuvų patiekalus.

Kainos nesikandžioja

Populiarūs ir muzikos vakarai. „Mažesnės kavinės ir restoranėliai siūlo jaukius pianino, saksofono ar kitokios gyvos muzikos vakarus. Didesni restoranai siūlo platesnes programas su vokalistais ar grupėmis. Pasirinkti galima iš daugybės variantų pagal poreikius ir biudžetą“, – teigė I.Valaitienė.

Pasak jos, pasiteisino tendencija restoranuose, kai Naujiesius sutinkant siūlomas skirtingas atvykimo laikas, pavyzdžiui, 16, 19 ir 22 val. Tuomet žmonės gali prisitaikyti vakarienės laiką, tarkime, prieš arba po koncerto ar kito šventinio renginio.

Ji pasakojo, kad jei Naujiesiems metams renkamasi tik vakarienė, šventimas kavinėje ar restorane gali atsieiti nuo 25 iki 30 eurų. Kita riba – 50 eurų, tada – 60–70 eurų. Paskutinis laiptelis – 120–150 eurų. Tiek reikia sumokėti, kai 5 žvaigždučių viešbučiai siūlo Naujųjų sutikimą su programa, veikla vaikams ir kt. Pasak jos, kiekvienas gali išsirinkti tinkamiausią vietą, kainą ir turinį.

Vietos tirpsta

„Viešbučių užimtumo tendencijos rodo, kad labai populiarus savaitgalis – gruodžio 21–23 dienos. Žmonės prieš šventes leidžia sau dar pailsėti. Kitas populiarus laikas – nuo Kalėdų antrosios dienos iki Naujųjų, trečias – paskutinis metų savaitgalis, kai žmonės jau pasilieka sutikti Naujųjų metų. Per šiuos laikotarpius Palangoje svečių srautas būna didžiausias. Lankytojai paprastai pasilieka dviem trims paroms“, – pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Kalbant apie Naujuosius metus, norintieji juos sutikti Palangoje turėtų suskubti, mat vietos šventei tirpte tirpsta, o tarpušvenčiu vietų tikrai galima rasti. Pasak I.Valaitienės, viešbučiai niekuomet nepasiekdavo šimto procentų užimtumo.

„Palangos miestas šiuo metu pasipuošęs laukia svečių, koncertų salėje netrūksta įvairių renginių, tad dabar pats tinkamiausias laikas planuoti šventinį apsilankymą“, – paragino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.