Prancūzija atskleidė pasiruošimo kietajam „Brexit“ planą

Prancūzijos vyriausybė pradėjo įgyvendinti „Brexit“ be sutarties padarinių malšinimo planus. Pasak Prancūzijos premjero Edouardo Philippe'o, kietasis „Brexit“ tampa „vis labiau ir labiau tikėtinas“.

Planuose numatyta 50 mln. eurų investicijoms į Prancūzijos uostus ir oro uostus, kurie „bus labiausiai paveikti pokyčių Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES be sutarties“, tikino E. Philippe'as.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Planuose numatyta 50 mln. eurų investicijoms į Prancūzijos uostus ir oro uostus, kurie „bus labiausiai paveikti pokyčių Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES be sutarties“, tikino E. Philippe'as.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-17 15:49

Kalbėdamas po ministrų kabineto susitikimo, kuriame vyriausybės nariai aptarė Didžiosios Britanijos parlamento atmestą „Brexit“ sutartį, E. Philippe'as teigė: „Priėmiau sprendimą įgyvendinti pasiruošimo kietajam „Brexit“ planus“.

Planuose numatyta 50 mln. eurų investicijoms į Prancūzijos uostus ir oro uostus, kurie „bus labiausiai paveikti pokyčių Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES be sutarties“, tikino E. Philippe'as.

„Kai kuriuose uostuose bus statomi automobilių parkai, tuo tarpu kituose – plečiama muitinės patikros infrastruktūra“, – sakė šalies premjeras. Be kita ko, Prancūzija taip pat planuoja papildomai samdyti 580 muitinės darbuotojų ir veterinarijos inspektorių.

Prancūzijos parlamentas turėtų pritarti priemonėms vėliau ketvirtadienį, leisdamas vyriausybei priimti penkis dekretus pasiruošti kietajam „Brexit“, galinčiam sukelti chaosą abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse.

„Norime būti pasiruošę apsaugoti mūsų piliečių interesus. Mūsų tikslas yra ne tik gerbti įsipareigojimus, bet ir užtikrinti, kad mūsų piliečių ir, tam tikra prasme, Didžiosios Britanijos piliečių Prancūzijoje gerovė būtų kuo mažiau paveikta“, – žurnalistams kalbėjo E. Philippe'as.

Penki dekretai, kurie turėtų būti priimti po to, kai juos aptars Valstybės taryba, yra susiję:

su Didžiosios Britanijos piliečių Prancūzijoje teisėmis. Britams Prancūzijoje bus leista pasilikti vienerius metus po „Brexit“ su sąlyga, kad tokie patys leidimai gyventi bus išduoti prancūzams Didžiojoje Britanijoje. Po vienerių metų termino britai turės teikti prašymus leidimui gyventi;

nepaprastosios padėties muitinės infrastruktūros sukūrimu;

transporto srautais: Didžiosios Britanijos vilkikų vairuotojai galės ir toliau vežioti prekes Prancūzijoje, o Lamanšo sąsiaurio tunelis tęs veiklą įprastu režimu;

finansinių paslaugų saugikliais po to, kai Didžioji Britanija praras besąlygišką prieigą prie ES finansų rinkų;

Lamanšo sąsiauriu tiekiama gynybos įranga.

Darius Mikutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.