Valdos – miesto, o rūpesčiai – privatūs?

Taikos prospekte esančios automobilių stovėjimo aikštelės būklė – viena tragiškiausių Kaune. Verslininkai joje plytinčias duobes tvarkyti pavargo, tačiau džiaugiasi, jog savivaldybė pagaliau pripažino, kad šią vietą remontuoti reikia kuo skubiau.

Tragiškos būklės automobilių stovėjimo aikštelei Taikos prospekte, prie parduotuvės, skubiai reikia kapitalinio remonto.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tragiškos būklės automobilių stovėjimo aikštelei Taikos prospekte, prie parduotuvės, skubiai reikia kapitalinio remonto.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 10:16 AM

Kauniečiai nuo seno žino parduotuvę „Trys berželiai“, esančią Taikos prospekte. Ji veikia nuo 1973 metų.

Šalia yra ir daugiau įmonių, prekiaujančių maistu ar teikiančių įvairias paslaugas.

Tačiau statyti automobilius prie jų nori ne visi, nes aikštelė – tragiškos būklės. Visur – vien duobės. Kai lyja ar krinta šlapdriba, sunku nuspėti, į kokio dydžio duobę galima pataikyti.

„Mieste duobių mažėja. Keista, kad ši aikštelė atrodo taip tragiškai. Tai lyg ir nėra miesto užkampis, kurį galima pamiršti ir netvarkos nepastebėti“, – stebėjosi kaunietis Aidas Bartusevičius.

Parduotuvės ir greta esančio maisto prekių kiosko vadovė Vidutė Paligienė neslėpė, jog klientai skundžiasi, kad tenka laužyti automobilius.

„Duobės čia plyti jau kelerius metus. Aikštelę vis lopydavome savo jėgomis, net buvome ją išasfaltavę. Greta dirbantys verslininkai duobes užpildavo šlaku, bet jis ilgainiui nuo automobilių ratų išbyra, duobės vėl atsiveria ir darosi tik didesnės“, – sakė kaunietė.

Verslininkė teigė, kad ji su kaimynais pavargo investuoti savo lėšas į aikštelės tvarkymą.

„Aikštelė yra miesto valdos. Kiek pajėgėme, bandėme ją tvarkyti, bet duobių daug ir jos didėja. Ypač prasta situacija tapo praėjusiais metais, todėl aikštelei reikia kapitalinio remonto“, – sakė V.Paligienė.

Verslininkė džiaugėsi praėjusių metų pabaigoje išgirdusi, kad savivaldybė šią aikštelę ruošiasi remontuoti šį pavasarį.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pripažino, kad tokia automobilių stovėjimo aikštelė, kokia ji yra dabar, negali likti.

„Iš pradžių planavome, kad aikštelę tvarkysime, kai bus rekonstruojamas visas Taikos prospektas. Tačiau dabar artimiausiu metu spręsime, gal ją remontuoti atskirai, kaip įvažiavimą, nelaukiant prospekto tvarkymo darbų“, – sakė A.Pakalniškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.