Ignoravo teismo sprendimą – užsidirbo baudą

Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė beveik 500 eurų baudą V. M., kuris neišsiregistravo juridinių asmenų registre iš vadovo pareigų. Minėtam asmeniui buvo uždrausta eiti vadovo ar valdymo organo nario pareigas, nes jo vadovaujama bendrovė dalyvavo karteliniame susitarime.

Vadovo pareigų neatsisakiusiam žmogui Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 498 eurų  baudą už VAAT sprendimo nevykdymą.<br> M.Patašiaus nuotr.
Vadovo pareigų neatsisakiusiam žmogui Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 498 eurų  baudą už VAAT sprendimo nevykdymą.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 10:27 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 10:28 AM

V. M. buvo vienas iš trijų asmenų, kuriems Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) 2018 m. kovą apribojo teisę ketverius metus užimti vadovaujančias pareigas viešajame ar privačiame sektoriuje. Sankcijas karteliuose dalyvavusių įmonių direktoriams teismo prašė skirti Konkurencijos taryba.

Tyrimą atlikusi institucija pripažino bendroves „Baltic Transport Service“, „Convertus“ ir „Gedarta“ dalyvavus karteliuose viešuosiuose pirkimuose ir skyrė baudas. Nustatyta, kad prie vieno pavojingiausių konkurencijos teisės pažeidimų tiesiogiai prisidėjo ūkio subjektų vadovai, kurie susirašinėjo elektroniniais laiškais, derino komercinius pasiūlymus ir juos pateikdavo viešuosiuose pirkimuose.

Už tai, kad vadovai tiesiogiai prisidėjo prie kartelių sudarymo, jiems VAAT pirmą kartą šalies teismų praktikoje skyrė asmenines sankcijas.

Kadangi V. M. liko vadovauti bendrovei „Dvi linijos“ („Baltic Transport Service“ yra bankrutuojanti), Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė 498 Eur baudą už VAAT sprendimo nevykdymą. Nutartyje konstatuota, kad įmonės vadovui taikytinas aukštesnis protingumo, atidumo ir sąžiningumo elgesio standartas, tad jis turėjo pasidomėti savo teisiniu statusu įmonėje ir atleidimo iš pareigų procedūra.

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas yra įsiteisėjęs.

Konkurencijos įstatymas numato, kad ūkio subjekto vadovui už prisidėjimą prie ūkio subjekto sudaryto draudžiamo konkurentų susitarimo ar piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi gali būti apribojama teisė nuo trejų iki penkerių metų eiti viešojo ir (arba) privataus juridinio asmens vadovo pareigas, būti viešojo ir (arba) privataus juridinio asmens kolegialaus priežiūros ir (arba) valdymo organo nariu. Papildomai taip pat gali būti skiriama bauda iki beveik 14,5 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų