„Brexit“ gali skaudžiai kirsti ir Vokietijai: darbo netektų dešimtys tūkstančių

Jeigu Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos (ES) išstos nesudariusi prekybos sutarties, Vokietijoje darbo gali netekti iki 100 tūkst. žmonių, parodė Halėje įsikūrusio Leibnico ekonominės analizės instituto ir Halės-Vitenbergo Martino Liuterio universiteto ekonomistų atliktas tyrimas.

„Kietojo“ „Brexit“ atveju darbo gali netekti apie 15 tūkst. žmonių, dirbančių Vokietijos automobilių gamybos pramonėje, apskaičiavo ekspertai, kurių duomenis cituoja savaitraštis „Welt am Sonntag“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
„Kietojo“ „Brexit“ atveju darbo gali netekti apie 15 tūkst. žmonių, dirbančių Vokietijos automobilių gamybos pramonėje, apskaičiavo ekspertai, kurių duomenis cituoja savaitraštis „Welt am Sonntag“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2019, 2:14 PM

Be kita ko, „kietojo“ „Brexit“ atveju darbo gali netekti apie 15 tūkst. žmonių, dirbančių Vokietijos automobilių gamybos pramonėje, apskaičiavo ekspertai, kurių duomenis cituoja savaitraštis „Welt am Sonntag“.

Daugiausiai bedarbių gali atsirasti Žemutinės Saksonijos Volfsburge ir Bavarijos Dingolfinge-Landau, kur veikia „Volkswagen“ ir BMW gamyklos.

Dėl netvarkingo Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES taip pat gali nukentėti tokių stambių bendrovių kaip IBM ir „Siemens“ darbuotojai.

„Nėra nė vienos kitos valstybės, kurioje poveikis užimtumui būtų toks didelis kaip Vokietijoje“, – mano vienas iš tyrimo autorių Oliveris Holtemolleris (Oliveris Holtemioleris).

Ekonomistų skaičiavimais, po Vokietijos rikiuojasi Prancūzija, kurioje dėl „kietojo“ „Brexit“ darbo gali netekti iki 50 tūkst. žmonių.

Nemažai darbo vietų bus prarasta ir Kinijoje, kuri gaus mažiau į Didžiąją Britaniją eksportuojančių įmonių užsakymų, praneša „Deutsche Welle“.

Didžioji Britanija iš ES turi pasitraukti šių metų kovo 29 dieną. Tačiau šalies parlamentas atmetė „Brexit“ sutarties projektą, kurį šalies ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) buvo suderinusi su ES valstybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.