Svarbi žinia Lietuvai iš Astravo – pokyčių galime sulaukti jau šią vasarą

Baltarusija savo pirmajai atominei elektrinei (AE) Astrave branduolinio kuro tikisi sulaukti jau šių metų vasarą, pareiškė Baltarusijos energetikos ministro pavaduotojas Michailas Michadiukas.

Astravo atominė elektrinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Astravo atominė elektrinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Astravo atominė elektrinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Astravo atominė elektrinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-22 13:55, atnaujinta 2019-02-22 14:05

„Manau, vasarą užvešime branduolinį kurą, o konkrečią datą paskelbsime pagal poreikį. Įvertinus dabartinį pasiruošimą, tai gali įvykti gegužės pabaigoje ar birželį, kaip ir planuoja AE rangovas“, – sakė M.Michadiukas.

Jo teigimu, tarptautinėje praktikoje įprasta, kad branduolinio kuro tiekimas pradedamas likus mėnesiui iki jo įkrovimo į reaktorių – tai vadinama fiziniu AE paleidimu.

Pasak energetikos ministro pavaduotojo, branduoliniam kurui priimti reikalinga infrastruktūra jau paruošta. M.Michadiukas taip pat patikino, kad Astravo AE jau turint branduolinio kuro saugumo priemonės bus sustiprintos.

Baltarusija kartu su rusų inžinieriais stato atominę elektrinę netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Pirmasis elektrinės energinis blokas, planuojama, pradės veikti šių metų pabaigoje, antrasis – 2020-aisiais. Astravo AE branduolinį kurą gamina Rusijos Novosibirsko chemijos gamykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.