Ginče dėl vieno didžiausių pasaulyje oro vežėjų – politikų tūpsnis

Nyderlandų ir Prancūzijos vyriausybės penktadienį pamėgino nuraminti investuotojus ir politikus, kuriems sukėlė nerimą jų ginčas dėl „Air France-KLM“, vienos didžiausių Europos ir viso pasaulio oro vežėjų.

Prancūzijos ir Nyderlandų finansų ministrai pažadėjo bendradarbiauti visais oro vežėjos „Air France-KLM“ finansinių ir veiklos rezultatų klausimais.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Prancūzijos ir Nyderlandų finansų ministrai pažadėjo bendradarbiauti visais oro vežėjos „Air France-KLM“ finansinių ir veiklos rezultatų klausimais.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 2:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2019, 2:57 PM

Abiejų šalių finansų ministrai – Prancūzijos Bruno Le Maire ir Nyderlandų – Wopke Hoekstra – surengė spaudos konferenciją, kurios metu pažadėjo bendradarbiauti visais oro vežėjos finansinių ir veiklos rezultatų, taip pat jos verslo valdymo gerinimo klausimais.

„Prancūzija ir Nyderlandai nori, kad „Air France-KLM“ būtų konkurencingiausia pasaulio bendrovė“, – pareiškė B. Le Maire.

Investuotojai, regis, atsižvelgė į jo žodžius: „Air France- KLM“ akcijų kursas penktadienio prekybos sesijos pradžioje šoktelėjo 4,4 procento.

Senas šalių ginčas dėl oro vežėjos šią savaitę paaštrėjo, kai Nyderlandai netikėtai paskelbė, jog slapta įsigijo 12,86 proc. oro bendrovių „Air France“ ir KLM kontroliuojančiosios bendrovės „Air France-KLM“ akcijų ir turimą akcijų paketą planuoja padidinti iki maždaug 14 proc., kad jis daugmaž atitiktų Prancūzijos valdomą akcijų paketą, kuris sudaro 14,3 procento.

Anksčiau Nyderlandai kontroliavo tik 5,9 proc. KLM akcijų.

Įsigiję „Air France-KLM“ akcijų, Nyderlandai kitame metiniame kontroliuojančiosios bendrovės akcininkų susirinkime galės pareikalauti vietos valdyboje.

Prancūzijos vyriausybė Nyderlandus apkaltino veidmainyste ir turto užvaldymu. Savo ruožtu Amsterdamas teisinosi, jog tiesiog norėjo kontroliuoti oro vežėjos verslo gaivinimo procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.