Įmonėms šiemet brangsta pakuočių tvarkymas

Daliai gamintojų ir importuotojų šiais metais už prekių pakuočių atliekų sutvarkymą teks mokėti brangiau, nei jie anksčiau planavo, rašo „Verslo žinios".

 Pakuočių tvarkymo organizacijos (PTO) direktorius Ričardas Milašauskas sako, kad įkainiai nuo balandžio kils nuo 8 iki 60 proc., priklausomai nuo pakuočių rūšies. <br>D.Umbraso nuotr.
 Pakuočių tvarkymo organizacijos (PTO) direktorius Ričardas Milašauskas sako, kad įkainiai nuo balandžio kils nuo 8 iki 60 proc., priklausomai nuo pakuočių rūšies. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2019, 11:22 AM

Pakuočių tvarkymo organizacijos (PTO) direktorius Ričardas Milašauskas sako, kad įkainiai nuo balandžio kils nuo 8 iki 60 proc., priklausomai nuo pakuočių rūšies.

Viešoji įstaiga „Žaliasis taškas" dar nežino, ar kels šiems metams jau patvirtintus įkainius, o tuo metu organizacija „Gamtos ateitis" tikisi, kad įkainių šiems metams keisti nereikės.

ELTA primena, kad „Žaliasis taškas" ir PTO anksčiau "Verslo žinioms" patvirtino, jog pernai sutvarkė mažiau pakuočių, nei buvo įsipareigojusios, todėl turės įmonėms kompensuoti taršos mokestį. Terminai, iki kada organizacijos turėjo išduoti įmonėms dokumentus apie atliekų sutvarkymą praėjusiais metais, baigėsi vasarį. Šie dokumentai gamintojams ir importuotojams reikalingi, norint išvengti mokesčio už aplinkos teršimą pakuočių atliekomis. Nei „Žaliasis taškas", nei PTO nepateikė skaičių, kokio dydžio baudos kokiam skaičiui įmonių gali būti apskaičiuotos dėl to, kad dalies pakuočių tvarkymo užduočių pernai nepavyko įvykdyti iki galo.

Ieva Vidūnaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.