„Jet Maintenance Solutions“ tapo viena pirmųjų kompanijų pasaulyje, atlikusių retą ir specifinį „Bombardier“ CL604 aptarnavimą

„Jet Maintenance Solutions“, Vilniuje veikianti tarptautinė integruotų orlaivių priežiūros ir remonto sprendimų tiekėja verslo ir regioninės aviacijos kompanijoms, „Avia Solutions Group“ dalis, viena pirmųjų pasaulyje atliko sudėtingą ir specifinį „Bombardier Challenger 604“ (CL604) tipo orlaivio aptarnavimą po 7800 skrydžių (7800 nusileidimų patikrinimą).

 Nuotr. „Jet Maintenance Solutions“
 Nuotr. „Jet Maintenance Solutions“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 3:08 PM

Šiuo metu, orlaivio gamintojo duomenimis, visame pasaulyje yra tik 5-10 šio tipo orlaivių, kurie yra atlikę tiek skrydžių. Tuo pačiu šiam orlaiviui „Jet Maintenance Solutions“ atliko ir būtinus periodinius 48 mėnesių eksploatacijos aptarnavimo darbus.

„Šis projektas buvo iššūkis mums, tačiau „Jet Maintenance Solutions“ komandos patirtis ir profesionalumas, artimas bendradarbiavimas su lėktuvo gamintoju padėjo mums įgyvendinti projektą sėkmingai. Tai yra svarbus pasiekimas kompanijai ir įrodymas rinkai, kad mes galime efektyviai išspręsti sudėtingus ir nestandartinius uždavinius“, – sako „Jet Maintenance Solutions“ vadovas Darius Šaluga.

Atlikdami orlaivio aptarnavimą po 7800 nusileidimų, „Jet Maintenance Solutions“ inžinieriai Vilniuje turėjo demontuoti didžiąją dalį lėktuvo dalių ir komponentų, įskaitant variklius, kuro talpas, stabilizatorius ir kitus komponentus, kurie paprastai nėra nuimami atliekant periodinius aptarnavimo ir remonto darbus po 48 ar 96 mėnesių lėktuvo eksploatacijos.

Išardytas lėktuvas buvo detaliai apžiūrėtas ir patikrintas, taip pat atlikti visų rūšių neardomieji testai: rentgeno, ultragarsinės, sūkurinių srovių, magnetinės bei dažų patikros. Šie testai yra svarbi 7800 nusileidimų aptarnavimo dalis, kuri sudarė beveik 30 proc. visų darbų. Palyginimui – atliekant tipinius orlaivių periodinius aptarnavimus, minėti patikrinimai sudaro daugiausiai 3 proc. visų darbų.

Atlikdami neardomuosius testus, „Jet Maintenance Solutions“ inžinieriai turėjo glaudžiai bendradarbiauti su „Bombardier“, derinti su gamintoju techninės dokumentacijos neatitikimus, skubiai užsakinėti trūkstamų rinkoje standartų sukūrimą ir ieškoti bei derinti neardomos kontrolės įrangos skenavimo daviklius, kadangi šiam orlaiviui 7800 skrydžių aptarnavimo praktika dar nėra išsamiai standartizuota.

Aptarnavimas po 7800 nusileidimų „Bombardier“ CL604 lėktuvams kol kas rinkoje yra retas, nes dauguma CL604 orlaivių nėra atlikę tiek daug skrydžių. Šis „Jet Maintenance Solutions“ aptarnautas orlaivis buvo labai intensyviai naudojamas trumpiems skrydžiams ir vidutiniškai atliko 30-90 proc. daugiau skrydžių per metus nei įprasta CL604 orlaiviui.

„Nepaisant visų iššūkių, mūsų komanda darbus sugebėjo atlikti efektyviai ir kokybiškai bei patenkinti lėktuvo savininko poreikius“, – teigia D. Šaluga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.