Kinija iš lietuvių pirks keistoką prekę, leidimai jau išduoti

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Kinijos kompetentinga institucija patvirtino dvi Lietuvos įmones šienainio eksportui į Kiniją. Leidimus tiekti pašarus į Kiniją gavo bendrovė „My Land LT“ ir žemės ūkio bendrovė „Auga Smilgiai“. Įmonės turi atitikti veterinarijos ir fitosanitarijos reikalavimus, kurie taip pat paskelbti Kinijos kompetentingos institucijos interneto svetainėje.

 Kinijos kompetentinga institucija patvirtino dvi Lietuvos įmones šienainio eksportui į Kiniją.<br> V.Balkūno nuotr.
 Kinijos kompetentinga institucija patvirtino dvi Lietuvos įmones šienainio eksportui į Kiniją.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2019, 5:28 PM

„Kinijoje jaučiamas aukštos kokybės pašarų poreikis, todėl leidimas eksportuoti pašarus – puiki žinia Lietuvos šienainio gamintojams. Derybos dėl leidimų eksportuoti šienainį į Kiniją užtruko ketverius metus.

Šios šalies ekspertai 2017 m. buvo atvykę į Lietuvą ir audito metu vertino ne tik eksportu suinteresuotų įmonių pasirengimą, bet ir VMVT ir Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos vykdomą valstybinę kontrolę.

Papildomai Kinijos kolegoms teikėme garantijas, kad Lietuvoje nėra auginamos ir į šienainio sudėtį nepatenka žolės su genetiškai modifikuotais organizmais. Todėl sėkminga šių derybų pabaiga yra puikus įvertinimas visam Lietuvos pašarų sektoriui“, – pabrėžė VMVT direktorius Darius Remeika.

VMVT su Kinijos kompetentinga institucija taip pat yra pradėjusi eksporto leidimų gavimo procedūras dėl pašaro gyvūnams augintiniams ir pieno pakaitalų veršeliams ir paršeliams.

Mūsų šalies gamintojai jau sėkmingai prekiauja Kinijoje sertifikuotais pieno ir žuvies produktais – 20 Lietuvos pieno ir 21 žuvininkystės įmonė yra registruotos savo produkcijos eksportui į šią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.