Energijai imlios įmonės nuo pirmadienio gali teikti prašymus dėl VIAP lengvatos taikymo

Nuo pirmadienio elektros energijai imlios įmonės gali pasinaudoti lengvata mokant už viešuosius interesus elektros energetikos sektoriuje atitinkančias paslaugas, susijusias su elektros energijos gamyba naudojant atsinaujinančius energijos išteklius (AEI VIAP). Šia lengvata įmonės galės pasinaudoti už laikotarpį nuo šių metų sausio 1 d. iki 2028 m. gruodžio 31 d.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatyta AEI VIAP kaina šiems metams yra 0,881 ct/kWh. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatyta AEI VIAP kaina šiems metams yra 0,881 ct/kWh. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 12:52 PM

Tokią tvarką vasario 20 dieną nustatė Vyriausybė.

Kaip rašoma Lietuvos energijos išteklių biržos operatoriaus „Baltpool" pranešime spaudai, pradelstų VIAP lėšų mokėjimų neturinčios įmonės, kurios per metus sunaudoja daugiau nei 1 GWh elektros energijos, galės susigrąžinti 85 procentus AEI VIAP kainos dalies, sumokėtos už per praėjusius kalendorinius metus suvartotą elektros energijos kiekį, viršijantį 1 GWh.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos nustatyta AEI VIAP kaina šiems metams yra 0,881 ct/kWh.

Privaloma pasinaudojimo lengvata sąlyga - sutarties dėl VIAP kainos dalies susigrąžinimo sudarymas su VIAP lėšų administratoriumi BALTPOOL/UAB.

Pagal pranešimą, sutartį sudaryti gali įmonės, atlikę energijos vartojimo auditą ir įsipareigojusios jį pakartotinai atlikti ne rečiau nei kas 4 metus. Jos taip turi būti įsidiegusios energijos vartojimo audito ataskaitoje nurodytas geriausias esamas energijos efektyvumo didinimo priemones arba tokias priemones įsipareigojusios diegti sutartyje nustatyta tvarka.

Siekiant pasinaudoti VIAP lengvata už šiuos metus prašymus dėl sutarties sudarymo kartu kitais reikalingais dokumentais VIAP lėšų administratoriui reikia pateikti ne vėliau kaip iki liepos 1 d. Už praėjusius kalendorinius metus sumokėtos AEI VIAP kainos dalis bus grąžinama iki einamųjų metų liepos 1 dienos.

Ieva Vidūnaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.