Pirkėjai panikuoja – parduotuvėse dingo pigus pienas

Parduotuvėse dingo pigus pienas. Toks, kurio vidutinė kaina sukasi apie 0,64 euro. Apie tai dar penktadienį prakalbo „Iki“ bei „Aibės“ parduotuvių kasininkės. O ir tie žmonės, kurie lankėsi ir kitų tinklų parduotuvėse, pastebėjo, kad pieno produktų skyriuose lentynos – pustuštės.

 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 Pirkėjai Lietuvoje yra įpratę prie pieno ir jo produktų įvairovės, todėl bet kokie pokyčiai jiems sukelia nerimą.    <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 4:15 PM, atnaujinta Apr 1, 2019, 6:14 PM

Kas gi nutiko? Praėjusį savaitgalį išties prekybos tinklai buvo pasėję nemažų pieno produktų akcijų. Bet ar tiek tereikėjo, kad žmonės pamestų galvą?

Nustebino ne tik etiketė

„Nėra, baigėsi pigus pienas. Mažai tokio teatveža, todėl žmonės greitai ir išperka“, – pirkėjams aiškino sostinės Jonažolių gatvėje esančios „Iki“ parduotuvės kasininkės.

Bet ir nuolaidų praėjusią savaitę buvo neįtikėtinų. Pavyzdžiui, „Norfos“ tinklo parduotuvėse sekmadienį 1 litras 2,5 proc. riebumo „Dvaro“ pieno kainavo vos 0,55 euro. Įprastinė jo kaina – 0,98 euro.

„Net pasilenkiau prie kainos etiketės, kad įsitikinčiau, ar akys nemeluoja. Įprasta, kad nuolaidinių prekių kainos šioje parduotuvėje būna atspausdintos ant žalių etikečių. Šiuo atveju ji buvo balta, o kaina – būtent tokia“, – patikino kovo 31-ąją Vilniuje, Nemenčinės plente esančioje „Norfoje“ apsipirkusi Aušra.

Maxima“ tinklas kovo 28-31 dienomis „Pieno žvaigždžių“ bei „Rokiškio pieno“ produktams buvo paskelbęs 20-23 proc. nuolaidą, tiesa, su „Ačiū“ kortele. Nuolaida – neprasta, bet ar tokios pakako, kad lentynos ištuštėtų?

Tiesa, „Maxima“ savaitgalį turėjo ir išskirtinę prekę – „Lukšių“ pieninės gaminamą „Liliputo“ sūrį. Juo prekiavo 42 proc. pigiau. O tai reiškia, kad sūrio kilogramo kaina susitraukė nuo 7 eurų iki 4 eurų.

Daugybei pieno produktų nuolaidos praėjusią savaitę buvo taikomos ir „Iki“ tinkle.

Kokia pigaus pieno kaina?

Kiek gi kainuoja pienas? Kokia turi būti jo kaina, kad pienas taptų pigus?

Elektroninėje parduotuvėje barbora.lt pieno pasiūla yra itin didelė. Tad štai kokią kainų įvairovę joje galima rasti (kad neklaidintų pakuotės dydis, pateikiame būtent 1 litro kainas).

Tiesa, barbora.lt šiuo metu neturi „Farm Milk“ pieno iš Lenkijos – jo 2 proc. riebumo 1 l kaina 0,59 euro. Taigi jis šioje rikiuotėje būtų pigiausias.

Ekologiškas pienas „Dobilas“, 2,5 proc., – 1,39 euro (plastikinis butelis)

Natūralus „Dvaro“ pienas, 3,2 proc., – 0,95 euro (tetrapak)

„Dvaro“ pienas, 2,5 proc. – 0,85 euro (tetrapak)

Natūralus pienas „Alma“, 4,2 proc. – 0,99 euro (tetrapak)

„Senolių“ pienas, 2,5 proc. – 0,99 euro (plastikinis butelis)

Geriamasis „Žemaitijos“ pienas, 3,5 proc. – 0,99 euro (plastikinis butelis)

„Saulės pienas“, 2,5 proc. – 0,79 euro (tetrapak)

„Saulės pienas“ 3,5 proc. – 0,89 euro (tetrapak)

„Vilkyškių“ pienas 2,5 proc. – 0,89 euro (tetrapak)

Surašo, kur pigiausia  

Svetainėje produktukainos.lt yra nurodomos vidutinės pigiausio pieno kainos visuose tinkluose. Taigi praėjusią savaitę 2,5 proc. riebumo 1 l pigiausio pieno parduotuvėse „Maxima“ kainavo 0,62, „Norfa“ – 0,56, „Iki“ – 0,66, „Rimi“ – 0,7 euro.

Toje pačioje svetainėje kol kas pateikiami vasario apžvalginiai duomenys. Taigi vasarį, palyginti su sausio mėnesiu, didmeninė pasterizuoto 2,5 proc. riebumo geriamojo pieno, išfasuoto po 0,9–1 l į plėvelės fasuotes, didmeninė kaina Lietuvos rinkoje sudarė 0,47 euro ir buvo 2,5 proc. mažesnė nei sausį.

Lietuvos didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse minėto geriamojo pieno pardavimo kaina, įtraukiant privačių prekės ženklų ir akcijų kainas, padidėjo apie 11 proc. – iki 0,67 euro.

Taigi tinkluose vidutinė 1 l kaina pasistiebia 0,2 euro – maždaug trečdaliu.

Gūžčioja pečiais

„Niekas nepasikeitė. Pas mus tikrai pieno netrūksta. Tiek, kiek parduotuvės jo užsisako, tiek kasdien ir gauna. Dirbame su tais pačiais tiekėjais“, – patikino „Norfos“ tinklo atstovas Darius Ryliškis.

„Tiekimas veikia puikiai, asortimentas – nesumažėjęs. Nebent pasitaikė momentas, kai Jonažolių gatvės parduotuvėse tam tikru momentu ištuštėjo lentynos“, – patikino „Iki“ prekybos tinklo atstovė Berta Čaikauskaitė.

„Mūsų tikslas – pirkėjams kiekvieną dieną pasiūlyti geriausius apsipirkimo pasiūlymus. Šiuo atveju kalbame ne tik apie konkurencingas kainas, bet ir aukščiausios kokybės maisto produktus. Reikalingų maisto produktų pas mus gali rasti tiek norintys sutaupyti, tiek ieškantys išskirtinių pasiūlymų. Visose tinklo parduotuvėse yra platus pieno produktų pasirinkimas“, – sakė B.Čaikauskaitė.

„Maxima“ duomenimis, pieno tiekimo sutrikimų nebuvo užfiksuota, atgabenamo iš Lenkijos – taip pat.  

"Rimi" atstovė Gidrė Buivydienė taip pat astiuntė žinią:  „Neturėjome jokių problemų dėl pieno kiekių užtikrinimo parduotuvėse“.

„Net balandžio 1-ąją taip nebūna, kad parduotuvėse dingtų pienas“, – nusijuokė įmonės „Pieno žvaigždės“ atstovas Audrius Statulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.