Keltai iš „Smiltynės perkėlos“ tiesiai plauks ir į Jūrų muziejų

Artėjant vasaros sezonui smarkiai pradeda didėti poilsiautojų srautai, todėl „Smiltynės perkėla“ jau nuo balandžio 3-iosios atnaujins didelio populiarumo sulaukusius tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų. Jie bus vykdomi penkias dienas per savaitę. Tam, kad keliautojams būtų patogiau, atsiranda ir papildomi keltų reisai iš Senosios perkėlos.

„Smiltynės perkėla“ nuo balandžio 3-ąją atnaujins tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų.
„Smiltynės perkėla“ nuo balandžio 3-ąją atnaujins tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų.
„Smiltynės perkėla“ nuo balandžio 3-ąją atnaujins tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų.
„Smiltynės perkėla“ nuo balandžio 3-ąją atnaujins tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2019, 11:03 AM, atnaujinta Apr 2, 2019, 11:04 AM

Vien praėjusiais metais į Smiltynę perkelta daugiau kaip pustrečio milijono keleivių. Jų srautas pradeda augti tik atšilus orams, o daugiausiai besikeliančiųjų tradiciškai – vasarą, tuomet kiekvieną mėnesį keltais keliauja beveik po pusę milijono žmonių. Tad siekiant užtikrinti sklandų ir patogų keleivių perkėlimą, koreguojami bei pildomi keltų tvarkaraščiai iš Senosios perkėlos. Tuo tarpu Naujosios perkėlos – nesikeičia, čia keltai ir toliau kursuos visą parą.

„Štai, pavyzdžiui, atsiranda papildomas reisas iš Klaipėdos į Smiltynę 10:30 val., o iš Smiltynės į Klaipėdą – 10:45 val.

Pirmadieniais ir antradieniais išliks tiesioginis reisas Klaipėda-Smiltynė 11:00, 13:00 ir 16:00 val., o trečiadieniais-sekmadieniais, juos keis reisai į Jūrų muziejų.

Taip pat atsiranda nauji reisai 12:30, 15:30, 17:30 val. Klaipėda-Smiltynė. Papildomi reisai atsiranda dėl šiltėjančių orų ir didėjančio žmonių srauto. Norime, kad keliautojams būtų kuo patogiau“, – teigia Pardavimų ir klientų aptarnavimo direktorė Inga Valutienė.

Tiesiai – į Jūrų muziejų

Jūrų muziejus – viena populiariausių poilsiautojų krypčių. Todėl nuo balandžio 3 d. vėl pradedami vykdyti tiesioginiai reisai į Delfinariumą. Į jį kels keltas „Nida“, kuris plauks „trikampio maršrutu“: Senoji perkėla – Smiltynė – Jūrų muziejus. Tiesioginiai reisai į Jūrų muziejų bus vykdomi penkias dienas per savaitę, t. y., nuo trečiadienio iki sekmadienio, keturis kartus per dieną.

Trikampio maršruto – Senoji perkėla-Smiltynė-Jūrų muziejus – tvarkaraštis trečiadieniais-sekmadieniais:

Iš Klaipėdos į Smiltynę        11.00 13.00 14.00 16.00

Iš Smiltynės į Jūrų muziejų  11.15 13.15 14.15 16.15

Iš Jūrų muziejaus į Klaipėdą 11.30 13.30 14.30 16.30

Kelte – paroda

Lietuvos jūrų muziejus šiemet švenčia 40-metį ir itin džiaugiasi, kad jubiliejinį sezoną pradeda ne tik mėnesiu anksčiau nei įprastai, bet ir patogiu tiesioginiu keltu.

Kelte „Nida“ eksponuojama ir nauja Jūrų muziejaus paroda, pristatanti atsinaujinusias ekspozicijas. Iki vasaros muziejus dirbs su dviem išeiginėmis – pirmadienį ir antradienį, o vasarą nedirbs tik pirmadieniais. Jubiliejinis sezonas žada būti itin turtingas renginių ir parodų“,– sako Jūrų muziejaus Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vedėja Nika Puteikienė.

Bilieto kaina į Jūrų muziejų vienam keleiviui į abi puses kainuos tiek pat, kaip ir į Smiltynę – 1 Eur. Ta pati kaina taikoma ir keliaujantiems dviračiu. Sudarant kelto grafiką, atsižvelgta į delfinų pasirodymų laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.