Išrinkti geriausi 2018-ųjų šaldyti produktai Lietuvoje

Mažiau nei prieš metus rinkoje pasirodęs picų užkandis su vištiena VIČI „Party Calzone“ – daugiausia dėmesio sulaukusi šaldytų produktų naujiena Lietuvoje. Tokį įvertinimą skyrė tarptautinė rinkos ir vartotojų tyrimų bendrovė „Nielsen“, įvertinusi naujovių pardavimų duomenis ir apklaususi pirkėjus Baltijos šalyse. Vienuoliktus metus rengiamo „Best New Launch“ konkurso šaldytų gaminių grupėje visos 3 prizinės vietos atiteko VIČI produktams.

Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 5, 2019, 8:58 AM

Skaičiuojama, kad iš viso Lietuvos rinkai įvairių šalių gamintojai kasmet pateikia net keliolika tūkstančių visiškai naujų ar atnaujintų gaminių. Tyrimo metu „Nielsen“ vertino 19 svarbiausių maisto ir buities prekių grupių – mėsos, kepinių, šaldytų produktų, pieno, popieriaus, valiklių ir kitų populiarių greitojo vartojimo prekių.

Geriausias maisto gaminių naujienas kasmet išrenka patys vartotojai. Pirmiausia kiekvienoje kategorijoje reitinguojami trys šalyje dažniausiai perkami nauji produktai. Vėliau pirkėjų prašoma įvertinti šių gaminių patrauklumą ir kokybę, taip pat įvardyti, kaip dažnai juos pastebi ir vartoja.

Tuomet sudėjus objektyvius pardavimo duomenis ir individualaus prekybos centrų klientų vertinimo rezultatus sudaromas bendras indeksas, kuris ir nulemia kategorijos laimėtoją. Šaldytų produktų kategorijoje dominavusi „Vičiūnų grupė“ atsidūrė tarp tokių kitose grupėse laimėjusių pasaulinio masto maisto gamintojų kaip „Mondelez International“, „Unilever“ ir „Nestle“.

Be picų užkandžio su vištiena „Party Calzone“, į „Nielsen“ geriausiųjų trejetuką pateko ir kiti VIČI gaminiai – „Party Calzone“ su saliamiu ir mocarela, taip pat specialiai mažiesiems vartotojams sukurta pica „Monster“.

Tuo metu pernai ir užpernai geriausiomis šaldytomis naujovėmis pripažintos taip pat „Vičiūnų“ gaminamos ESVA žuvų filė porcijos su česnakais ir petražolėmis bei žuvų filė porcijos PANKO džiūvėsėliuose.

Pozicijų šioje kategorijoje neužleidžiančios „Vičiūnų grupės“ produktų vystymo vadovė Vilma Stankevičienė atskleidė, kad pastaruoju metu gamintojai pastebi Lietuvoje vis labiau ryškėjančią tendenciją: sparčiai auga ne tik produktų pasiūla, bet ir pirkėjų lūkesčiai.

„Šiuolaikiniai vartotojai ieško naujovių ir dar neatrastų skonių, bet kartu gaminiams kelia aukštus kokybės reikalavimus. Tad norėdami nuo tendencijų ne nutolti, o jas formuoti, nuolat ieškome naujovių – kasmet „Vičiūnų grupėje“ sukuriama apie 100 naujų žuvies ir kitų maisto produktų.

Žinoma, eksperimentuojant privalu išlaikyti ir vartotojams įprastą aukščiausią VIČI gaminių kokybės kartelę. Tokiuose konkursuose neužleidžiamos pozicijos patvirtina, jog pavyksta tai suderinti“, – pasakojo V.Stankevičienė.

Anot jos, kuriant naują produktą svarbiausia atsižvelgti į kertinius šiuolaikinio vartotojo, kuris nuolatos skuba, bet maitintis nori sveikai ir gardžiai, poreikius.

Modernaus pirkėjo savybės įvertintos ir kuriant „Party Calzone“ – užkandžiui paruošti, galima sakyti, nereikia pastangų ar laiko, o kokybė ir pikantiški skoniai maloniai nustebina. Be to, šis analogų rinkoje neturintis produktas išsiskiria ir žaisminga pakuote bei universaliu panaudojimu.

VIČI „Party Calzone“ ir kitose kategorijose nugalėjusius gaminius nuo šiol puoš sėkmingiausios 2018 metų naujovės ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.