Vilniaus savivaldybė imasi svarstyti draudimą rūkyti vaikų žaidimo aikštelėse

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį ėmėsi svarstymų drausti rūkyti sostinės vaikų žaidimo aikštelėse.

Šiuo metu Vilniuje rūkyti draudžiama Sereikiškiu parke, Vinco Kudirkos aikštėje, viešojo transporto laukimo paviljonuose. Papildomai siūloma drausti rūkyti Žemaitės skvere prie Gedimino prospekto, nors, kritikų nuomone, draudimas perteklinis, nes čia yra vaikų žaidimo aikštelė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu Vilniuje rūkyti draudžiama Sereikiškiu parke, Vinco Kudirkos aikštėje, viešojo transporto laukimo paviljonuose. Papildomai siūloma drausti rūkyti Žemaitės skvere prie Gedimino prospekto, nors, kritikų nuomone, draudimas perteklinis, nes čia yra vaikų žaidimo aikštelė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 3:19 PM

Klausimas toliau bus tobulinamas savivaldybės komitetuose.

Šiuo metu Vilniuje rūkyti draudžiama Sereikiškiu parke, Vinco Kudirkos aikštėje, viešojo transporto laukimo paviljonuose. Papildomai siūloma drausti rūkyti Žemaitės skvere prie Gedimino prospekto, nors, kritikų nuomone, draudimas perteklinis, nes čia yra vaikų žaidimo aikštelė.

Kritikai taip pat abejojo, ar kontrolei užtikrinti savivaldybei pakaks pajėgų.

R. Šimašiaus komiteto "Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis siūlė numatyti draudimams konkretų laiką. Jis prisipažino, jog kartais rūko vaikų žaidimo aikštelėje prie namų vėlai vakare.

„Antrą valandą nakties ten nėra žaidžiančio nė vieno vaiko. Tai ar tas apribojimas numatytas visai parai, ar tam tikromis valandomis ir kas blogo atsitiktų, jei antrą valandą ateičiau aš su jumis ar su kuo nors kitu ir, neduok Dieve, vienas iš mūsų parūkytumėme ką nors legalaus?“, – svarstė V. Jurgutis.

Jam pritarė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Jaroslavas Kaminskis.

„Draudimas nieko neduos, galbūt net pasipriešinimą. Mes su Vincu išeisime apie 10 valandą iš principo parūkyti niekam nedarydami žalos. O nenormalus žmogus vaikų žaidimo aikštelėje, kai pilna vaikų, gali sėdėti ir su buteliu, ir su cigarete – kaip mes tai sukontroliuosime?“, – klausė J. Kaminskis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžejus Dinikis tvirtino, kad tokius pažeidimus, kaip ir draudimą vartoti alkoholinius gėrimus, kontroliuos jo skyrius bei policija.

„Matosi, kad visi, kurie rūko, daugiausia kelia diskusiją. Siūlau visiems rūkantiems išeiti dabar ir nebalsuoti dėl sprendimo“, – draudimo kritikams replikavo J. Kaminskio frakcijos kolegė Renata Cytacka.

R. Šimašius pripažino, kad tobulinant sprendimą į kolegų argumentus būtų galima atsižvelgti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.