Seimo pirmininkas – optimistas: Lietuva turbūt dar niekada neišgyveno tokio pakilimo

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad Vyriausybės pristatyta ataskaita pagrįstai parašyta tokia teigiama – šalis tokio pakilimo turbūt dar niekada neišgyveno. Vis dėlto jis pridūrė, kad šiam pakilimui įtakos turėjo ne tik Vyriausybės veikla, bet ir daug kitų valstybėje susiklosčiusių aplinkybių.

V.Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Pranckietis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 10:46 AM

„Viskas susiję ir vyko geru laiku“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ trečiadienį kalbėjo V.Pranckietis.

Pasak jo, Lietuva pernai pirmą kartą įgyvendino savo įsipareigojimą skirti 2 proc. gynybai, ir tai yra didelis šios Vyriausybės pasiekimas. Taip pat, pakeitus pensijų nustatymo būdą, buvo padidintos pensijos, kurios, pasak V.Pranckiečio, ateityje tik didės.

„Vyriausybė išnaudojo visas galimybes, taip pat ir socialinėms reikmėms“, – teigė Seimo pirmininkas.

Tuo metu komentuodamas kainų kilimo suvaldymą, jis sakė, kad ekonomika kyla greičiau nei kainos. Pasak Seimo pirmininko, malkų brangimo nereikėtų tapatinti su pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumažinimu.

„O biokuro kaina visada kilo dėl poreikio ir paklausos didėjimo“, – kalbėjo V.Pranckietis, komentuodamas Seimo pernai metų pabaigoje įvestą PVM lengvatą malkoms, kai nuo to laiko jų kaina išaugo 20 proc.

Primename, kad balandžio 11 d. premjeras Saulius Skvernelis pateikė Seimui Vyriausybės 2018 m. veiklos ataskaitą. Joje apžvelgiami pagrindiniai Vyriausybės 2018 metų veiklos rezultatai ir artimiausio laikotarpio veiklos prioritetai. Ataskaita dabar bus svarstoma Seimo komitetuose.

Seimas pernai metų gruodį priėmė įstatymo pataisas, kuriomis nuo šių metų įvestas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas kūrenimui skirtoms malkoms ir medienos produktams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.