Su šia įmone greičiausiai turėjote reikalų: ji ketina tapti dar vienu Lietuvos banku

Pernykščiai, 2018-ieji, buvo geriausi metai mokėjimo paslaugas teikiančios lietuviško kapitalo įmonės „Paysera“ istorijoje. „Paysera LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas prognozuoja, kad šie bus dar geresni ir taip pat taps geriausiais istorijoje. Jei 2017 m. gruodį įmonė turėjo 29 tūkst. aktyvių klientų per mėnesį, tai po metų – 42 tūkstančius.

Įmonė užima 90-95 proc. visos Lietuvos elektroninės prekybos rinkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įmonė užima 90-95 proc. visos Lietuvos elektroninės prekybos rinkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prieš daugiau nei metus įmonė pranešė, kad nuo 431 tūkst. iki 3 mln. eurų didina įstatinį kapitalą ir ruošiasi tapti banku.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Prieš daugiau nei metus įmonė pranešė, kad nuo 431 tūkst. iki 3 mln. eurų didina įstatinį kapitalą ir ruošiasi tapti banku.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 1:29 PM, atnaujinta Apr 19, 2019, 1:39 PM

Anot V.Morkūno, pernai įmonė augo visose srityse: klientų kiekiu, įmokų surinkimu, pajamų iš valiutos konvertavimu, vidiniais pervedimais ir panašiai. Pernai įmonės apyvarta siekė 3,9 mlrd. eurų, pajamos – 9,5 mln. eurų, o pelnas – 1,9 mln. eurų.

Įmonės vadovo teigimu, ji užima 90-95 proc. visos Lietuvos elektroninės prekybos rinkos. Iš šios veiklos „Paysera“ pernai gavo 50 proc. pajamų. Kita reikšminga pajamų dalis – 40 proc. – suplaukė iš valiutos konvertavimo.

„Paysera“ pernai metų pradžioje turėjo 113 darbuotojų, dabar jų – 152. „Bandome rasti programuotojų, kurie atitiktų mūsų reikalavimus, tačiau Lietuvoje, rinkoje su kitais žaidėjais, tą padaryti yra sunku. Todėl kai kuriose šalyse mes turime savo IT padalinius, o ne siekiame jose aptarnauti klientus“, – kalbėjo V.Morkūnas. Tarp šalių, kuriose žvalgomasi specialistų – Bangladešas ir Filipinai.

Nori tapti banku

Prieš daugiau nei metus įmonė pranešė, kad nuo 431 tūkst. iki 3 mln. eurų didina įstatinį kapitalą ir ruošiasi tapti banku.

„Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl siekiame banko licencijos yra tai, kad turint elektroninių pinigų įstaigos licenciją yra sudėtinga, o dažnai ir neįmanoma užmegzti korespondentinius santykius su kitais bankais. Turėdami ryšius su bankais korespondentais savo klientams galėsime pasiūlyti daugiau pervedimų galimybių įvairiomis valiutomis“, – tąsyk kalbėjo tuometis „Paysera“ generalinis direktorius Kostas Noreika.

Turėdama banko licenciją įmonė galėtų teikti paskolas, priimti indėlius.

Tačiau iki pat šiol „Paysera“ banko statuso neturi. Tačiau tokios idėjos neatsisakoma, todėl tarp artimiausių įmonės planų – išplatinti vertybinius popierius, o po to kreiptis dėl specializuoto banko licencijos.

Tačiau, kaip aiškino K.Noreika, tai nebus dabartinės įmonės konvertavimas į banką, o atsiras dukterinė įmonė. „Kitaip negalėtume daryti skubių pervedimų į kitus bankus“, – priežastį nurodė jis.

Bendrovė ir vertybinių popierių platinimo platforma „Desico“ jau yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį. Ji leis fiziniams asmenims įsigyti „Payseros“ vertybinių popierių, susietų su įmonės rezultatais ateityje. Vertybinius popierius ketinama platinti nuo balandžio 30 iki gegužės 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.