Mugė Laisvės alėjoje paliko pėdsakų

Praėjusį savaitgalį rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje šeimininkavo mugės „Pavasaris 2019“ dalyviai, o jiems išvykus kauniečiai negalėjo patikėti – ant granito plytelių liko degėsių ir riebalų pėdsakų.

Pasibaigus mugei „Pavasaris 2019“ ant naujosios dangos liko sunkiai nuplaunamų riebalų bei tepalų dėmių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasibaigus mugei „Pavasaris 2019“ ant naujosios dangos liko sunkiai nuplaunamų riebalų bei tepalų dėmių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 1:59 PM

Tikėtina, kad teršalai susidarė ant atviros ugnies čirškinant kepsnius ar ruošiant kitus patiekalus, pilstant gėrimus.

Savaitės pradžioje pasirodė įmonės „Kauno švara“ darbuotojai ir likusias dėmes mėgino pašalinti plaudami cheminėmis valymo priemonėmis ir stipria vandens srove. Valytojai neslėpė, kad dėmės sunkiai įveikiamos.

Nors įmonė yra įsigijusi naujų grindinio valymo mašinų, jų naudoti Laisvės alėjoje nėra galimybių.

Jau paklotų plytelių plyšiai yra užpilti granito atsijomis. Galingos mašinos nusiurbia grindinio paviršių, o kartu nusiurbia ir atsijas. Jų reikia pilti iš naujo. Kol kas nuspręsta, kad, siekiant to išvengti, naujai paklotas grindinys nebus valomas šiomis mašinomis.

Kauniečiai viešojoje erdvėje piktinosi teršėjais ir svarstė, kad tokioms mugėms reikėtų paieškoti kitos vietos.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas pranešė, kad mugės organizatorius privalo laikytis Renginių organizavimo Kauno viešosiose vietose tvarkos aprašo reikalavimų bei mugių organizavimo ir leidimų išdavimo tvarkos.

Išduodant pažymėjimą (leidimą) renginiui Kauno viešoje vietoje organizuoti renginio organizatorius įpareigojamas ir įsipareigoja užtikrinti švarą ir tvarką renginio metu, teritorijos sutvarkymą po renginio. Pažymėjime fiksuojamas laikas, iki kada teritorija turi būti sutvarkyta.

„Iš organizatoriaus paprašėme paaiškinimo ir terminų, iki kada bus pašalinti pažeidimai. Mugės rengėjas taip pat įpareigotas atlyginti padarytą žalą, jei tokia padaryta. Šiuo atveju mugės organizatorius pažeidimus tvarko“, – kalbėjo A.Vilčinskas.

Pasak savivaldybės atstovo, už renginio ar mugės organizavimą, švarą, tvarką ir kitus reikalavimus atsakomybę prisiima organizatorius.

Jis turėtų informuoti prekybininkus ir kitus dalyvius, kaip jie turi elgtis ir kokia jų atsakomybė. Tarp organizatoriaus ir prekybininko pasirašoma sutartis. Šiemet pavasarinę mugę Kaune rengė viešoji įstaiga „Sukurta LT“.

A.Vilčinskas patvirtino, kad 2018-ųjų pavasarį po mugės likusias riebalų ar tepalų dėmes organizatorius išvalė.

Kauno savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Arnoldas Bukelis pranešė, kad miesto taryba yra nusprendusi leisti Laisvės alėjoje per metus rengti dvi muges – pavasarį ir rudenį.

„Artimiausiu metu keisti šios tvarkos neketinama“, – pabrėžė A.Bukelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.