Viename Rusijos kaime apsigyveno kinai ir gyvenimas apvirto aukštyn kojom

Mirštantis Rusijos kaimas atsigavo ir pradėjo naują gyvenimą, kai į jį atėjo kinai. Piktžolėmis bebaigią užželti kanalai, mišku ir raistu virstančios apylinkės, griūvantys namai: pasirodo – visas problemas galima išspręsti per trumpą laiką, rašo portale vesti.com Vasilijus Bykovas.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.
Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 20, 2019, 3:15 PM, atnaujinta Apr 20, 2019, 4:17 PM

Žemę kinams davė ne pačią geriausią, pelkėtą. Niekas jos nenorėjo imti. Išvalyti ir paruošti teritoriją laukams užtruko ilgai.

Per 4 metus kinai suarė daugiau kaip 2 tūkst. hektarų. Išgręžė artezinius gręžinius, įrengė geriamojo vandens šulinius, įvedė elektrą.

O ir gerus santykius su kaimyninių kaimų gyventojais kinams pavyko užmegzti. Iš pradžių vietiniai žiūrėjo į ateivius įtariai, tačiau jie pasirodė esą stropūs, darbštūs žmonės ir geri kaimynai.

„Atvažiavo čia kinai, pradėjo dirbti, tiesti kelius. Viskas čia buvo sugriauta, sulaužyta, – pasakoja balsas už kadro jutube įdėtame vaizdo įraše, paimtame iš Kinijos televizijos kanalo CNC. – Žemę jiems davė ne pačią geriausią, pelkę davė, tų (žmonių), kurie nenorėjo šios žemės imti. Jie viską išvalė, išgręžė daug gręžinių, jų čia nebuvo, įvedė elektrą, na ir šiaip daug padeda kaimui. Per ketverius metus suarė daugiau kaip du tūkstančius hektarų.

 

Dirba. Normaliai, puikiai dirba. Nors iš pradžių buvo toks šaltas požiūris į juos. O paskui, atvirkščiai, santykiai pasidarė puikūs. Jei nebūtų atvažiavę kinai, su tuo kaimu jau būtų baigta, jo jau nebebūtų... O dabar (valdžia, kuri norėjo jį panaikinti)  jo neliečia.

Stato (kinai) čia gamyklą, aš nežinau, kokia statybų eiga, jos gi daug kas laukia, ir mūsų, rusų ūkininkai, kurie dirba, jos laukia, tikisi į šią gamyklą vežti sojas. Daug kas čia norėtų atvažiuoti, padirbėti, bet nėra kur gyventi. Moka jie gerai, turime tai pripažinti, pas mus mieste moka mažiau“.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.