Arūnas Dumalakas. Kalendorius į nebūtį nusineš tupyklos

1930 metų kovo 13 dieną uždaryta Maskvos darbo birža ir Sovietų Sąjunga tapo pirmąja valstybe pasaulyje, kur neliko nedarbo. 1825 metų sausio 19 dieną Maskvoje atidarytas Didysis teatras.

komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 8:13 AM

Panašios Lietuvos piliečio smegenims žalingos informacijos plėšomame šių metų kalendoriuje – nors vežimu vežk.

Kažkodėl tarp minėtinų datų yra įrašas apie tai, kad 1493 metais Maskvos didysis kunigaikštis Ivanas III oficialiai paskelbė pirmąjį karą Lietuvai, o 2000 metų balandį R.Paksas antrą kartą tapo Vilniaus meru.

Pastabiam kauniečiui Evaldui tai pro akis neprasprūdo, nors anksčiau lietuviai į tokius kalendorius paprastai įsigilindavo tik tada, kai jie atsidurdavo ant vinies lauko tualete.

Daug metų jų smegenis teršia tokie kalendoriai. Panašiai kaip tupyklos Lietuvos žemelę.

Kad toks kalendorius pasirodė, susirūpino ir Lietuvos priešų akylai besidairantis Seimo narys L.Kasčiūnas. Konservatoriui apmaudu, kad tokio pobūdžio kalendoriai, kuriuose dirbtinai primenami pozityvesni Sovietų Sąjungos aspektai, ieško rinkos tarp tokių pirkėjų sluoksnių, kurie vis dar jaučia nostalgiją sovietmečiui.

Gerai bent tiek, kad viršelyje parašyta „stalinis“, o ne „stalininis“ kalendorius. O gal tai irgi gudri manipuliacija sovietmečiu išaugusio lietuvio smegenimis?

Jei tai būtų vienintelis Sovietų Sąjungą šlovinantis kalendorius, numotum ranka. Tačiau verta prisiminti, kad dėl kito kalendoriaus Lietuvai teko aiškintis net Europos žmogaus teisių teisme.

Jo leidėja kalendoriuje tiek prisūdė antisemitinių ir antilenkiškų teiginių, kad Lietuvai notas įteikė Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos diplomatinės atstovybės.

Kiek kalendoriai dar terš Lietuvą ir jos gyventojų smegenis?

Europos Sąjungai spaudžiant lauko tualetų era artėja į pabaigą. O gal tai gudrus atsakomasis žingsnis, nukreiptas į kalendorių leidėjų pusę? Juk kai neliks būdelių, nebus kur ir kalendorių kabinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.