Užsienio rinkose įsitvirtinusi „Vičiūnų grupė“ pasitelkia Lietuvos studentų išmonę

Verslo ir aukštojo mokslo bendrystės nauda abipusė. Tuo įsitikinę „Vičiūnų grupės“ vadovai, kiekvienais metais atveriantys duris studentams praktikantams ir kitaip bendradarbiaujantys su šalies aukštosiomis mokyklomis.

Picos spalvingose Kauno studentų kurtose pakuotėse sėkmingai įsiliejo ne tik į Lietuvos, bet ir į kitų Europos šalių parduotuvių rinkas.
Picos spalvingose Kauno studentų kurtose pakuotėse sėkmingai įsiliejo ne tik į Lietuvos, bet ir į kitų Europos šalių parduotuvių rinkas.
„Studentų praktika naudinga ir „Vičiūnų grupei“, ir studentams, kurie susiduria su dideliu darbo tempu ir kokybės kartele tarptautinėje maisto gamybos įmonių grupėje“, – sakė R.Bičkauskienė.
„Studentų praktika naudinga ir „Vičiūnų grupei“, ir studentams, kurie susiduria su dideliu darbo tempu ir kokybės kartele tarptautinėje maisto gamybos įmonių grupėje“, – sakė R.Bičkauskienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 8:53 AM

Jaunuoliai čia susikrauna profesinės išminties bagažą, neretai įsitvirtina nuolatiniame darbe. Džiaugiasi ir darbdaviai: studentų įžvalgos kartais padeda užkariauti ne tik vietos, bet ir užsienio vartotojų simpatijas.

2014–2019 m. „Vičiūnų grupėje“ profesinę praktiką atliko 197 įvairiausių specialybių studentai iš skirtingų aukštųjų mokyklų, iš jų daugiau nei trečdalis įsidarbino grupės įmonėse. Praktikantų skaičius kasmet auga maždaug penktadaliu.

Į „Vičiūnus“ semtis patirties per pastaruosius penkerius metus atskubėjo 49 Kauno technologijos universiteto, 19 Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, 7 Vilniaus Gedimino technikos universiteto, 16 Kauno kolegijos studentų, 30 Plungės technologijų ir verslo mokyklos mokinių.

Praktiką jaunieji specialistai atlieka ir po visą Europą pasklidusiose grupės pardavimo kompanijose – Didžiojoje Britanijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Latvijoje ir kitose šalyse.

Atlieka rimtas užduotis

Inovatyvus, nestandartinis požiūris, noras tobulėti, veržlumas ir motyvacija. Tokias dar tik diplomo siekiančių jaunuolių savybes išskyrė „Vičiūnų grupės“ atstovai.

Trečius metus „Vičiūnų grupė“ bendradarbiauja su Vytauto Didžiojo universiteto Verslo praktikų centru. Kasmet bendrovė dviem studentų grupėms iš Verslo praktikų centro skiria 2 realias verslo užduotis ar iššūkius, su kuriais susiduria. Vieną tokią jaunųjų profesionalų grupę sudaro maždaug po dešimtį studentų.

„Studentai puikiai atitinka tam tikrų produktų vartotojų kategoriją. Tarp jų mėgstamų valgių – tai, ką mes ir gaminame.

Tai picos, koldūnai „Gyoza“, krabų lazdelės, žuvų piršteliai, salotos. Todėl studentai gali pasiūlyti tikslinei auditorijai priimtiniausius, juos pačius labiausiai veikiančius rinkodaros veiksmus“, – sakė „Vičiūnų grupės“ administravimo direktorė Ramunė Bičkauskienė.

Ji pabrėžė, kad studentų praktika įmonėse nebūna formali.

Ji naudinga ir „Vičiūnų grupei“, ir patiems studentams, kurie per kelis mėnesius dirba su realiais projektais, asistuoja atliekant rimtas užduotis, susiduria su dideliu darbo tempu ir kokybės kartele tarptautinėje maisto gamybos įmonių grupėje. Įmonė priimdama studentus praktikuotis iš dalies sprendžia ir kvalifikuotų specialistų trūkumo rinkoje problemą.

„Per praktiką išryškėja geriausios jaunų žmonių savybės, matome, kurie konkretūs jų siūlymai sėkmingi, o kur dar yra erdvės tobulėti.

Suteikdami studentams praktinių žinių, padėdami geriau pasirengti darbo rinkai vykdome abipusiškai naudingą verslo socialinės atsakomybės politiką“, – aiškino įmonių grupės atstovė.

Padėjo pavergti Europą

„Vičiūnų grupė“ studentų išmone itin džiaugėsi praėjusią vasarą. Atnaujindama VIČI „Go 4 pizza“ picų pakuotes, įmonė nusprendė dirbti ne su įprastais rinkodaros ir dizaino profesionalais, bet su būsimaisiais teisininkais, psichologais, biotechnologais ir rinkodaros specialistais iš VDU Verslo praktikų centro.

Studentai priėmė iššūkį ir pagal pateiktą užduotį sukūrė pakuotes „Havajų“, „Meksikos“ ir „Italijos“ picoms.

Rezultatai pranoko lūkesčius – picos spalvingose Kauno studentų kurtose pakuotėse sėkmingai įsiliejo ne tik į Lietuvos, bet ir į kitų Europos šalių parduotuvių rinkas.

Šiuo metu „Vičiūnų grupė“ studentams yra skyrusi užduotį sukurti efektyvias rinkodaros priemones, padedančias į rinką įvesti egzotiškuosius iš Baskų regiono į Lietuvą atkeliaujančius VIČI unguriukus iš surimio.

Jaunieji profesionalai šiuo metu kuria strategiją, kaip tinkamiausiai pristatyti produktus toms rinkoms, kuriose valgomi ir mėgstami surimio gaminiai, tačiau mažieji unguriukai dar nėra matyti ir ragauti.

Inicijavo studijų programą

Vis geriau perprasdama aukštojo mokslo užkulisius ir suvokdama, kad darbuotojų gali užsiauginti pati, „Vičiūnų grupė“ žengė dar vieną žingsnį – prisidėjo rengiant rinkoje paklausios pakavimo ir spaudos inžinerijos magistro studijų programą Kauno technologijos universitete.

„Vičiūnų grupė“ verslą vykdo 70 rinkų Europoje ir už jos ribų, gaminami tūkstančiai skirtingų produktų, fabrikuose įdiegta moderni pakavimo įranga, tad būtini ir pakuotės bei maisto gamybos vingrybes išmanantys specialistai.

Pakavimo technologijų specialistai privalo išmanyti visus su tuo susijusius aspektus: medžiagas, įrangą, gamybos procesą, dizainą, tinkamumą konkrečiam maisto produktui, išmanyti pasaulines pakuočių tendencijas, vis griežtesnius aplinkosaugos reikalavimus.

Gerą pakavimo specialistą „Vičiūnų grupė“ priims visuomet – rinkoje dėl jų didelė konkurencija.

„Iki šiol niekas rinkoje apskritai nerengė kvalifikuotų pakuotės technologų, todėl ši programa išties turėjo praktinį poreikį.Keliolikoje „Vičiūnų grupės“ fabrikų visoje Europoje gaminami plataus spektro žuvies ir kiti maisto produktai, sparčiai keičiasi jų svoris, sudėtis, receptūros ir kitos specifikacijos, todėl būtini specialistai, gerai išmanantys iš skirtingų medžiagų pagamintos pakuotės savybes.

Pakuojami maisto produktai, tad tai svarbi visos „Vičiūnų“ maisto saugos ir kokybės kultūros dalis. Naujausios ekologijos ir sąnaudų optimizavimo tendencijos veda link plonesnių, inovatyvesnių pakuočių“, – pasakojo R.Bičkauskienė.

Ėmėsi pameistrystės projekto

Įmonių grupė kartu su Klaipėdos valstybine kolegija įgyvendina ir pameistrystės programą.

Tai puikus praktinis mokymosi visą gyvenimą metodikos pavyzdys, kai daugiau nei aštuonios dešimtys vienos didžiausių Europoje surimio produktų gamyklos „Plungės kooperatinė prekyba“ operatorių kelia kvalifikaciją ir mokymų pabaigoje įgis operatoriaus-techniko specialybę.

Šie specialistai gebės ne tik efektyviau prižiūrėti visą gamybos procesą, bet ir vykdyti veiksmingą gedimų prevenciją.

„Esame dėkingi Klaipėdos valstybinei kolegijai, kuri puikiai perprato „Plungės kooperatinės prekybos“ darbo specifiką bei poreikius ir pagal tai parengė į praktiką orientuotą mūsų specialistų kvalifikacijos tobulinimo programą.

Tai svarbu turint omenyje itin sparčius automatizuotų darbo vietų, dirbtinio intelekto, robotizacijos ir kitas pažangių technologijų tendencijas maisto industrijoje“, – teigė „Vičiūnų grupės“ administravimo direktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.