R. Masiulis kirto „Smiltynės perkėlos“ vadovybei: „Chaosas lygioje vietoje“

Transporto priemonių perkėlimus per Kuršių marias vykdančios akcinės bendrovės „Smiltynės perkėla“ vadovybė demonstruoja aukščiausio lygio neprofesionalumą, teigia susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

„Socialinis teisingumas privalo būti atstatytas“, – teigia R. Masiulis. <br>T.Bauro nuotr.
„Socialinis teisingumas privalo būti atstatytas“, – teigia R. Masiulis. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2019, 4:21 PM, atnaujinta Jun 6, 2019, 5:16 PM

„Susiklosčiusią padėtį vertinu labai blogai – įmonės vadovybė demonstruoja aukščiausio lygio neprofesionalumą, todėl padėtį skubiai prašome įvertinti įmonės valdybą. Esame nusivylę, kad tokiu įtemptu metu, kai ant plauko kabo įmonės reputacija, įmonės direktorius priėmė sprendimą išeiti atostogų“, – BNS perduotame komentare cituojamas ministras.

Neringiškiai ir toliau gali per Kuršių marias persikelti nemokamai, tačiau pagal naują tvarką, jiems nebeliko pirmenybės, t.y. galimybės keltis per Kuršių marias be eilės. Anot ministro, buvo prašoma tvarką keisti rudenį, o ne vasaros sezono metu.

„Prasidėjus sezonui keisti nusistovėjusią tvarką – destrukcinis veiksmas iš „Smiltynės perkėlos“ vadovybės pusės. Sukeltas chaosas lygioje vietoje. Rekomendacija buvo visas permainas daryti rudenį, pasibaigus sezono įkarščiui, teikiant informaciją visuomenei. Tačiau dabar matome tik chaotiškus sprendimus ir blaškymąsi“, – teigia R. Masiulis.

Anot jo, įstatyme jokia pirmenybė persikelti per Kuršių marias nenumatyta, tačiau „Smiltynės perkėla“ daug metų rėmėsi vidine tvarka ir automobilius su leidimais be eilės kėlė per Kuršių marias.

„Ką tikriausiai matydavo tiek neringiškiai, tiek kiti žmonės kantriai laukiantys perkėlimo eilėje – privilegijomis itin dažnai naudojosi išskirtinai prabangių automobilių savininkai, dėl kurių sąsajų su Neringa galima pagrįstai abejoti“, – sako ministras.

Jis teigia, kad Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) perėmus leidimų išdavimo administravimą, ir patikrinus išduotų leidimų sąrašą, paaiškėjo, kad 2,5 tūkst. leidimų buvo išduoti asmenims, kurių deklaruota gyvenamoji vieta ar registruota buveinė nėra Kuršių nerijoje.

„Socialinis teisingumas privalo būti atstatytas“, – teigia R. Masiulis.

„Smiltynės perkėlos“ valdyba: eilių nėra

„Smiltynės perkėlos“ valdybos pirmininkas Valdemaras Vaičekauskas BNS teigė, kad šiuo metu per Kuršių marias persikelti norintys žmonės problemų nepatiria, nes eilių prie keltų nėra.

„Viskas vyksta sklandžiai – jokių eilių, jokių nesusipratimų nėra. Nėra jokių problemų“, – sakė V. Vaičekauskas.

Anot jo, savaitgalį ketinama pasitelkti „papildomų keltų reisų“, kad persikelti norintiems žmonėms nereiktų laukti eilėse, o sumaištis dėl persikėlimo kilo dėl „tarpžinybinio nesusikalbėjimo“.

„Savaitgalį bus papildomų keltų. Mūsų pirminė užduotis, kad žmonės nepatirtų nepatogumų. Sumaištis kilusi dėl tarpžinybinio nesusikalbėjimo“, – sakė valdybos pirmininkas.

Šiuo metu „Smiltynės perkėlos“ generalinis direktorius Darius Butvydas atostogauja. Kaip BNS informavo bendrovės atstovas spaudai Jevgenijus Bardauskas, vadovas atostogauja nuo birželio 3 iki 14 dienos.

Anot J. Bardausko, generalinis direktorius atostogas planavo iš anksto. Įsakymas atostogoms pasirašytas gegužės 24 dieną.

Valdybos pirmininkas V. Vaičekauskas vertinti bendrovės generalinio direktoriaus atostogų nesiėmė, kadangi problemų persikelti per Kuršių marias šiuo metu nėra.

Pirmumo teisė persikelti dabar taikoma tik specialiajam transportui, pažymėtam skiriamaisiais ženklais, pavyzdžiui, policijai, greitajai medicinos pagalbai ir kt.

Neringos meras Darius Jasaitis šią savaitę kreipėsi į LAKD ir „Smiltynės perkėlos“ vadovus, kad perkėlose viena eismo juostų būtų specialiai pažymėta ir leista ja pirmumo teise važiuoti tiems, kuriems tai būtina.

Trečiadienį susirūpinimą situacija dėl persikėlimo per Kuršių marias išreiškė ir premjeras Saulius Skvernelis, kuris žada įsikišti, jeigu reikės, kad neringiškiams būtų atkurta pirmenybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.