Airiško baro savininkams lietuviams liepta mokytis olandiškai arba dingti

Lietuvių pora, turinti airišką barą Flandrijos mieste Alste, gavo atviruką, raginantį mokytis olandų kalbos arba „grįžti į Airiją“, rašo leidinyje „Brussels Times“ Gabriela Galindo.

  Flandrijoje įsikūrusio airiško baro savininkai gavo atviruką, raginantį mokytis olandų kalbos arba „grįžti į Airiją“, nors jie yra atvykę iš Lietuvos. <br> „Google“ gatvės vaizdas  
  Flandrijoje įsikūrusio airiško baro savininkai gavo atviruką, raginantį mokytis olandų kalbos arba „grįžti į Airiją“, nors jie yra atvykę iš Lietuvos. <br> „Google“ gatvės vaizdas  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2019, 6:29 AM

„Galbūt jūs nesuprantate, ką aš čia rašau. Bet niekada ne per vėlu… mokytis olandų kalbos“, – rašoma  atviruke, išsiųstame baro savininkams Ingridai Tankeliun ir Edgarui Tarlapui.

Atviruke, išsiųstame iš Ostendės (Flandrijos pajūrio miesto) savivaldybės, toliau rašoma, kad pora gali „pasikonsultuoti“ su kraštutine dešiniąja partija „Vlaams Belang“ ir „grįžti į Airiją“.

Atvirukas buvo išsiųstas į poros „St-James Gate“ barą, kuriame jie aptarnauja savo klientus anglų kalba ir kuris yra įsikūręs Alste – mieste, esančiame tarp Briuselio ir Gento.

„Mes labai sunkiai dirbame savo viešojo maitinimo versle ir mokame mokesčius“, – sakė baro savininkai leidiniui „Het Laatste Nieuws“ pirmadienį po to, kai praėjusią savaitę gavo laišką.

„Nemalonu skaityti tokius dalykus“, – sakė Ingrida, kuri rado laišką pašto dėžutėje ir paprašė kliento išversti jį iš olandų kalbos.

„Mes tikrai norėtume geriau kalbėti olandiškai, – sakė Edgaras. – Bet  paprasčiausiai nėra laiko pasimokyti. Mes turime kiekvieną dieną sunkiai dirbti“.

Atvirukas yra naujausias incidentas, susijęs su ksenofobiniais  pranešimais, kurie šį mėnesį Alste siuntinėjami paštu. Prieš tai ten gyvenantys keli užsieniečiai, gavo anoniminius laiškus, kuriuose buvo paminėta „Vlaams Belang“ ir  pasakyta, kad jie „nebepageidaujami Europoje“.

Po šio incidento lietuvių pora teigė, kad mano, jog tai yra„neteisingas poelgis“, tačiau nusprendė nepranešti apie tai policijai.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.