Aurelijus Veryga siūlo naujovę – parduotuvėse slėpti cigaretes

Siūloma, kad apie parduodamus tabako gaminius, įskaitant elektronines cigaretes bei jų įrenginius, prekybos vietose liudytų tik užrašai „Prekiaujame“ arba „Parduodame“, taip pat prekių pavadinimai ir kainos, o patys gaminiai nebebūtų matomi.

Pasak A. Verygos, tikimasi, kad taip mažėtų tabako prieinamumas ir rūkymo patrauklumas tarp jaunimo. <br>M.Patašiaus nuotr.
Pasak A. Verygos, tikimasi, kad taip mažėtų tabako prieinamumas ir rūkymo patrauklumas tarp jaunimo. <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2019, 4:47 PM, atnaujinta Jun 25, 2019, 4:50 PM

Tokias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas Seime įregistravo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). 

Pasak A. Verygos, tikimasi, kad taip mažėtų tabako prieinamumas ir rūkymo patrauklumas tarp jaunimo. 

„Taikant ikišiolines prevencijos ir kontrolės priemones mums pavyko sumažinti rūkančiųjų skaičių Lietuvoje, tačiau rūkančių vyrų ir 15 metų berniukų skaičius vis dar daug didesnis už Europos Sąjungos vidurkį“, – pranešime sako A. Veryga.

Pasak SAM, tokia praktika taikoma, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Airijoje, Norvegijoje, Suomijoje. 

Naujovė nebūtų taikoma tabako parduotuvėse ir specialiuose skyriuose, tačiau su sąlyga, kad prekės nebus matomos jų išorinėse vitrinose. Numatoma ir kitų išlygų. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.