„Ikea“ planuoja kitąmet Rusijoje pasiūlyti baldų nuomos paslaugą

Švedijos prekių namams mažmenininkė „Ikea“ planuoja 2020 metais Rusijoje pasiūlyti baldų nuomos paslaugą.

„Ikea“ šią savaitę Maskvoje atidarė pirmąją naujo formato parduotuvę – pačiame mieste, o ne miesto pakraštyje ar priemiestyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Ikea“ šią savaitę Maskvoje atidarė pirmąją naujo formato parduotuvę – pačiame mieste, o ne miesto pakraštyje ar priemiestyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 11:58 AM

„Ateinančiais metais planuojame Rusijoje pradėti baldų nuomos projektą. Šiuo metu sprendžiama, kaip jis gali būti įgyvendintas, analizuojama daug veiksnių“, – sakė „Ikea“ prekybos tinklui Rusijos vadovaujantis Pontusas Erntellas.

„Turime suprasti, ar mes tokią paslaugą galime teikti savarankiškai, ar bendradarbiaudami su juo nors. Kol kas dėl neapsispręsta“, – pabrėžė jis.

P. Erntellas taip pat pranešė, jog „Ikea“ ieško partnerių iš Rusijos maisto mažmenininkų, kad galėtų išplėsti užsakymų įvykdymo vietų tinklą.

„Kalbant apie užsakymų įvykdymo vietų išplėtimą – be bendradarbiavimo su tokią infrastruktūrą turinčiomis siuntų pristatymo įmonėmis, taip pat paštu, ieškome galimo bendradarbiavimo su mažmeninės prekybos tinklais, tokiais kaip X5, „Auchan“ ir kitais. Iki metų pabaigos tikimės aprėpti visą Rusiją“, – sakė jis.

Pasak jo, „Ikea“ planuoja prekybai internetu tenkančią visų pardavimų pajamų Rusijoje dalį per artimiausius dvejus metus padidinti nuo dešimtadalio iki trečdalio.

„Ikea“ šią savaitę Maskvoje atidarė pirmąją naujo formato parduotuvę – pačiame mieste, o ne miesto pakraštyje ar priemiestyje.

„Mes keičiamės – ateiname į miestų centrus, bandome naujus formatus ir sprendimus, tampame labiau pasiekiami potencialiems pirkėjams“, – anksčiau sakė P. Erntellas.

Rusijoje veikia 14 „Ikea“ parduotuvių miestų pakraščiuose ar priemiesčiuose įsikūrusiuose „Mega“ prekybos centruose. Pernai atidarytos pirmosios mažosios dizaino studijos formato „Ikea“ parduotuvės, bendrovė skelbė elektroninės prekybos plėtros planus.

1943-aisiais veiklą pradėjusi „Ikea“ dabar laikoma didžiausia pasaulyje prekių namams mažmenininke.

„Ikea“ prekybos centras Vilniuje atidarytas 2013 metais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.