Vyriškis pasipiktino degalinės darbuotojų akiplėšiškumu: „Teko kviesti policiją“

Šilutėje esančios „Jozitos“ degalinės klientas Andrius pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip ištraukus pistoletą iš bakelio degalai nebėga, o skaitliukas toliau sukasi ir skaičiai ekrane didėja. Tokia situacija, jo teigimu, nutiko ne pirmą kartą, o ši problema žinoma visame Šilutės mieste.

Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>P.Mantauto nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>P.Mantauto nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>D.Umbraso nuotr.
Ištraukus pistoletą iš degalų bakelio – kuras nebėga, o skaitliukas toliau sukasi.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Akvilė Bružinskaitė

Jun 26, 2019, 8:54 PM, atnaujinta Jun 28, 2019, 11:34 AM

Andrius taip pat pasakojo, kad iš degalinės išbėgo darbuotoja, kuri liepė tučtuojau išjungti kamerą, padėti pistoletą į vietą bei pradėjo grasinti, jog iškvies policiją.

Policijai paskambino pats

Vyro pasakojimu, grasinimų jis neišsigando, o policijai paskambino pats. Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai išsikvietė degalinės vedėją, o ši pradėjo kaltinti klientą, vėliau – pardavėją, kuri, anot vedėjos, dirba tik trečia diena, todėl kyla nesklandumai.

Degalinės direktorius Jonas Jokubauskis naujienų portalui lrytas.lt situacijos plačiai nekomentavo.

„Matot, labai sunku ką pasakyti. Nuvažiavo meistrai – jokios problemos nerado“, – teigė J.Jokubauskis.

Jo teigimu, šią problemą sufalsifikavo „Jozitos“ konkurentai, o klientas, kuris skundžiasi, jam taip pat puikiai žinomas. Direktoriaus teigimu, tik šis vienas žmogus nuolat reiškia nepasitenkinimą, o problemos čia nėra ir nebuvo.

„Matot, būtent tas žmogus viską ir „sufabrikavo“. Aš neketinu eiti į teismus ir viską paneigti, bet jis pasielgė nesąžiningai ir nedraugiškai“, – sakė degalinės direktorius.

Žurnalistė dar kartą susisiekė su Andriumi. „Kokia čia  konkurencija? Vėjus šneka. Jokių reikalų su degalinėmis neturiu. Aš paprastas kaimo žmogus. Neturiu nei parduotuvės, nei degalinės, nesu verslininkas. Negalima taip žmonių apgaudinėti“, – sakė jis.

Jis taip pat piktinosi, kad nė viena tarnyba nekreipia dėmesio į šią problemą. Pasakojo, jog patys policininkai jam patarė įkelti filmuotą vaizdo medžiagą į „Facebook“, kad žmonės žinotų, kur nesipilti degalų, nes iškvietimas gautas ne pirmą kartą, o situacija – nesikeičia.

Problema ne tik Šilutėje

Kitų vartotojų atsiliepimai internete panašaus turinio, o problema pastebima ir kituose Lietuvos miestuose.

Apsilankęs Vilniaus miesto rajone Naujojoje Vilnioje įsikūrusioje „Jozitos“ degalinėje, klientas Jokūbas rašė: „Esu labai nepatenkintas. Maža to, kad degalų akivaizdžiai nepripila, tai dar ir jų kokybė apgailėtina. Tas pats, kas baltarusišką piltis. Purkštukams iškart viskas. Dar ir baką teko išsivalyti. Neveltui pigiau negu visur, daugiau niekada ten nesipilsim...“

2017 metais Kauno miesto Šilainių rajono „Jozitos“ degalinės klientas Gediminas rašė: „Niekada nesu į dujų balioną sutalpinęs daugiau nei 40 litrų, bet tą dieną, likus pusei baliono, tilpo dar 46 litrai... stebukladariai...“

Tokių komentarų internete apstu, o dažniausiai žmonės skundžiasi, jog skaitliukas rodo, kad pripilta daugiau degalų, nei telpa į baką. Taip pat jie išreiškia pasipiktinimą dėl labai prastos degalų kokybės. Klientai pasakoja, kad jiems tenka taisyti ne tik automobilius, bet ir kitus prietaisus, į kuriuos įpylė „Jozitos“ parduodamų degalų.

Baudos už apgavystes

Vaizdo medžiaga pasidalijęs vyras taip pat minėjo, kad „Jozita“ įmonė pildo buitinių dujų balionus, o pasidomėjus apie tai plačiau, galima rasti informacijos, jog „Jozitos“ bendrovė jau ne kartą bausta dėl metrologinių pažeidimų.

Metrologinė inspekcija atsako

Lietuvos metrologijos inspekcijos viršininkas Domas Vasiliauskas primena, kad tokios situacijos dažnai nepasitaiko ir tai dažniausiai būna techninis gedimas, o ne metrologinė kaltė.

Tačiau jei tokia situacija pasitaiko, jis rekomenduoja kreiptis į paslaugas suteikiantį personalą ir pranešti apie problemas, o tokiu atveju degalų kolonėlė dažniausiai uždaroma.

Visgi, jeigu aptarnaujantis personalas veiksmų nesiima, reikėtų kreiptis į metrologijos inspekciją. „Jei nutinka tokia ar panaši situacija, ar jūsų manymu buvo įpilta daugiau degalų, nei telpa į jūsų baką ar pastebėjote kažką neįprasta – visada galite kreiptis į Lietuvos metrologijos inspekciją. Skundą galima užpildyti internetinėje svetainėje, telefonu ar tiesiog bendru elektroniniu paštu metrinsp@metrinsp.lt“, – sakė D.Vasiliauskas.

Taip pat viršininkas pastebėjo, kad „remiantis Lietuvos metrologijos įstatymu 20 straipsnio 2 dalis nustato, kad „pagamintos, naudojamos, sutaisytos matavimo priemonės turi atitikti techninių reglamentų arba kitų metrologijos srities teisės aktų reikalavimus“. Degalų dozatoriai patenka į Matavimo priemonių techninio reglamento taikymo sritį ir naudojimo metu turi atitikti jo reikalavimus. Degalų dozatoriaus gedimas jau rodo neatitiktį minėto reglamento reikalavimams ir tai jau yra įstatymo pažeidimas, už kurį yra numatyta teisinė atsakomybė degalų kolonėlės savininkui“.

Lietuvos metrologijos inspekcija tikrina ne tik kuro degalines, bet ir dujų. Yra numatyti tiek planiniai, tiek neplaniniai patikrinimai, kurių metu patikrinamos visos šias paslaugas teikiančios bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.