Ttyrimas: žinodami, kad maisto produktas yra prastesnės kokybės nei kitur, lietuviai jo nepirktų

Didžioji apklaustųjų Lietuvos gyventojų dalis (75 proc.) mano, kad vienos ES šalys gauna geresnės kokybės tų pačių prekės ženklų produktus nei kitos. Vartotojų paklausus, ar jie Lietuvoje pirktų produktą, jei ant jo būtų nurodyta, kad jo sudėtis kitokia nei tokios pat prekės ES šalyje, 43,69 proc. respondentų nurodė, kad tokia informacija neigiamai paveiktų jų pasirinkimą, rodo Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) atliktas tyrimas.

Tyrimo duomenimis, 30,8 proc. vartotojų tokio produkto greičiausiai nepirktų, o dar 12,88 proc. – tikrai nepirktų. <br>V.Balkūno nuotr.
Tyrimo duomenimis, 30,8 proc. vartotojų tokio produkto greičiausiai nepirktų, o dar 12,88 proc. – tikrai nepirktų. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-29 11:10, atnaujinta 2019-06-29 11:11

Tyrimo duomenimis, 30,8 proc. vartotojų tokio produkto greičiausiai nepirktų, o dar 12,88 proc. – tikrai nepirktų.

Pusė respondentų, kaip pranešė VVTAT, žinodami, kad produktas skirtas tik Rytų Europos šalių rinkoms, suabejotų, ar jį įsigyti – tokius produktus pirktų tik 2,85 proc. apklaustųjų. Tuo metu produktą, skirtą Vakarų Europos šalims, net ir žinant, kad jis nei kaina, nei kokybe nesiskiria nuo kitoms šalims skirtų prekių, rinktųsi 60,55 proc. apklaustųjų.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad, vertinant produkto kokybę, sveikumą bei pasitikėjimą gamintoju, vartotojams pakanka pamatyti informaciją apie pagaminimo ir pardavimo šalį. Labiausiai pasitikima produktais, skirtais Vokietijai, Danijai ir Nyderlandams, mažiausiai – Lietuvai ir Latvijai.

Kaip pranešė VVTAT, 88 proc. respondentų mano, kad už vienodą produktų kokybę atsakingi gamintojai, o paklausus, kam labiausiai rūpi, kad tarptautinių prekės ženklų maisto produktų kokybė visose ES šalyse būtų vienoda, 43 proc. nurodė Europos Komisiją, 33 proc. – Lietuvos institucijas, pačius gamintojus – 32 proc.

Kornelija Mykolaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.