Pertvarkymo išlaidos smogė didžiausio euro zonos banko pelnui

Didžiausias euro zonos bankas pagal rinkos kapitalizaciją „Santander“ antradienį pranešė, kad dėl pertvarkymo išlaidų Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje jo pelnas sumažėjo beveik penktadaliu.

 „Santander“ akcijų vertė rytinėje prekyboje Madride padidėjo 2,6 proc., o „IBEX-35“ indeksas pakilo 0,8 proc.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 „Santander“ akcijų vertė rytinėje prekyboje Madride padidėjo 2,6 proc., o „IBEX-35“ indeksas pakilo 0,8 proc.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2019, 12:50 PM, atnaujinta Jul 23, 2019, 12:51 PM

Vis dėlto antrą šių metų ketvirtį minėto banko grynasis pelnas sudarė 1,39 mlrd. eurų (1,56 mlrd. JAV dolerių) ir pranoko lūkesčius.

Pelno sumažėjimą daugiausia lėmė 706 mln. eurų išlaidos, kurių didžioji dalis buvo skirta pertvarkymo operacijoms Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje, o likusi dalis – kompensacijai už netinkamą pardavimų draudimą Didžiojoje Britanijoje.

Skirtingai nuo daugelio kitų bankų, kurie sumažino tradicinių skolinimo operacijų pajamas, atsižvelgdami į itin žemas palūkanų normas, kurios vis dar vyrauja daugelyje pasaulio šalių, „Santander“ gavo 4 proc. grynųjų palūkanų pajamų.

„Santander“ akcijų vertė rytinėje prekyboje Madride padidėjo 2,6 proc., o „IBEX-35“ indeksas pakilo 0,8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.