Platforma sudomino, o norinčiųjų dirbti – šimtai

Vos prieš mėnesį sukurta „City Service“ įmonių grupei priklausanti dalijimosi ekonomika grįsta darbų atlikimo platformą „PortalPRO“ sulaukė didelio meistrų susidomėjimo ir teigiamo finansų analitikų įvertinimo.

 Meistras H. Rozenas įsitikinęs – „PortalPRO“ darbų užsakymų platforma yra šio amžiaus galimybė.
 Meistras H. Rozenas įsitikinęs – „PortalPRO“ darbų užsakymų platforma yra šio amžiaus galimybė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 11:00 AM

Liepos mėnesį „PortalPRO“ paskelbė siūlanti visiems Lietuvos meistrams registruotis prie sistemos ir pagal individualią veiklą pradėti darbuotis daugiabučiuose namuose. Nors šiuo metu dar tik vyksta norinčiųjų dirbti atranka, susidomėjimas platformos siūlomais privalumais viršija lūkesčius. Daugiabučiuose namuose remonto darbus norinčių atlikti meistrų, užsiregistravusių platformoje, skaičius perkopė 170 ir kasdien auga. Planuojama, kad pirmieji meistrai, išlaikę kvalifikacinių žinių patikrinimą ir gavę sertifikatą, pagal dalijimosi ekonomika principą daugiabučiuose pradės darbuotis jau šį mėnesį.

Kadangi įmonė siekia, jog per platformą dirbtų tik aukštos kvalifikacijos specialistai, šiuo metu vykdoma meistrų atranka: vertinami testų rezultatai ir kvalifikaciniai gebėjimai.

Liepos pabaigoje testą laikęs Henrikas Rozenas įsitikinęs – „PortalPRO“ darbų užsakymų platforma yra šio amžiaus galimybė. Vyras įsitikinęs, jog tai yra proga, kuria reikia pasinaudoti.

„Aš tikiu šiuo projektu. Kadangi specializuojuosi gipso, pakabinamų lubų ir dažymo srityse, manau, jog „PortalPRO“ suteiks man galimybę persikvalifikuoti į platesnio profilio darbuotoją, sulaukti įvairesnių darbų bei didesnių objektų“, – teigė vienas pirmųjų prie platformos prisiregistravusių meistrų H.Rozenas.

„PortalPRO“ veikia panašiu principu, kaip dirba šiuolaikinės pasaulinio lygio kompanijos, tokios kaip UBER ar BOLT. Sistemoje prisiregistravę meistrai mobiliojoje programėlėje matys visus darbus, kuriuos reikia atlikti daugiabučiuose namuose. Kadangi Bendrovė Lietuvoje aptarnauja daugiau kaip 190 tūkst. namų ūkių, platforma garantuos, jog darbų niekada nepritrūks. Visas užsakymų srautas keliaus tiesiai į sistemą, tad užsiregistravusiesiems beliks tik pasirinkti, kur ir kokius darbus atlikti. Be to, kiekvienas galės nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jo kvalifikaciją, dirbti kiek nori ir kada nori.

„PortalPRO“ generalinis direktorius Dalius Šimaitis džiaugiasi, kad platforma sulaukia vis daugiau meistrų, norinčių dirbti skaidriai ir užsidirbti.

„Mūsų siekis – pasiūlyti gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir padoriai užsidirbti ir tokiu būdu leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. Tikime, kad toks modelis ne tik skaidrins rinką, bet įneš daugiau konkurencingumo, dėl ko laimės tiek klientai, tiek dirbantieji“, – pabrėžė D.Šimaitis.

Finansų rinkų ir mokesčių ekspertas Marius Dubnikovas taip pat pažymėjo, kad „PortalPRO“ platforma gali prisidėti prie šešėlio mažinimo.

„Vienareikšmiškai taip. Mes galime pažiūrėti pavėžėjimo versle, kaip tai vyksta. Vienas dalykas yra šešėlio mažėjimas, kitas dalykas – grynųjų pinigų kiekio mažinimas, jis labai yra tikėtinas. Be to, dirbdami pagal naują modelį daugiausia naudos pajus gerai dirbantys darbuotojai, nes dalijimosi ekonomika juda į tai, kad kiekvienas dalyvis yra pats sau šeimininkas“, – apie „PortalPRO“ platformą yra sakęs M.Dubnikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.