Sėkmingos karjeros receptas arba kaip pasirinkti profesiją, kad nereikėtų dirbti?

Mokslo metų pradžia daugumai studentų reiškia ne tik naujo mokslo sezono pradžią, bet ir savo profesijos kelio tyrinėjimus: praktikos ar su studijomis suderinamo pirmojo darbo paieškas.

 „Avia Solutions Group“ personalo vadovė Inga Staniūnė.
 „Avia Solutions Group“ personalo vadovė Inga Staniūnė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 28, 2019, 2:46 PM, atnaujinta Aug 28, 2019, 5:00 PM

Augant Lietuvos įmonėms darbo ar praktikos pasiūlymų rinkoje netrūksta. Sudėtingiau būna pasirinkti, ypač, kai renkamasi pirmą kartą. Kaip nuspėti, kokią profesinę sritį pasirinkti, kad praktika ar darbas būtų mėgstamas, jeigu nesi nieko išbandęs?

Pirmasis žingsnis – savo stipriųjų savybių įsivertinimas.

„Žmonės yra skirtingi: vieni labiau linkę į skaičius, analizę, mėgsta techniką, kiti – į bendravimą su žmonėmis, įkvepiančių istorijų pasakojimą. Skiriasi ir gebėjimai sutelkti žmones bendram tikslui“, – sako „Avia Solutions Group“ personalo vadovė Inga Staniūnė.

Siekdama palengvinti pasirinkimą ir suteikti galimybes imtis mėgstamos veiklos, „Avia Solutions Group“, vienijanti 42 aviacijos sprendimų srities įmones ir daugiau nei 3000 darbuotojų visame pasaulyje, savo grupės karjeros portale careers.aviasg.com paleido profesijos testą. Kartu su mokslo darbuotojais sukurtas testas padės atrasti savo stipriąsias puses.

Per 10-15 minučių atvirai atsakius į įvairius klausimus, karjeros portale careers.aviasg.com esantis profesijos testas pateikia 5 stipriąsias ir 5 tobulintinas kompetencijas. O kartu pasiūlys ir stipriąsias savybes atitinkančius darbo bei praktikos pasiūlymus „Avia Solutions Group“ įmonėse.

„Be abejo, tai yra tik pirmas žingsnis. Tačiau jis padeda atrasti kryptį. Toliau jau verta nagrinėtis konkrečius darbo skelbimus ir mėginti „pasimatuoti“ siūlomą darbą: įsivaizduoti sritį, situacijas, kokias gali tekti spręsti, kasdienę rutiną, pasiklausinėti panašius darbus dirbančių draugų ir įvardinti sau, kaip jaustumėtės. Tai padės atsirinkti ir suprasti, kodėl norite dirbti vieną ar kitą darbą“, – sako „Avia Solutions Group“ personalo vadovė.

Svarbu ne tik vartyti skelbimus, bet ir išsiųsti savo gyvenimo aprašymą į labiausiai patinkančias pozicijas. Nes dalyvavimas atrankoje ir pokalbiai su darbdavių atstovais leidžia dar geriau susipažinti su konkrečiais darbais.

Svarbu, anot jos, praktikos galimybėmis pradėti domėtis kuo anksčiau. Kuo daugiau sričių pavyks išbandyti, tuo geriau žinosite, kas labiausiai patinka. Galbūt iškart pavyks surasti tinkančią sritį – tuomet darbo patirtis kaupsis nuo pat pirmųjų studijų metų ir įgyjamas žinias bus galima iškart taikyti praktikoje.

„Avia Solutions Group“ įmonių grupėje yra daugiau nei 1200 skirtingų pozicijų gamybos, pardavimų, verslo plėtros, klientų aptarnavimo, IT, personalo, marketingo srityse. I. Staniūnės teigimu, pasitaiko atvejų, kai žmonės, atėję į vieną poziciją, pasijunta ne savo pozicijoje, bet sėkmingai pakeičia darbą išlikdami globaliai veikiančioje aviacijos įmonių grupėje.

Vis tik, kad pasitenkinimas būtų kuo didesnis, o darbas efektyvesnis, siekiama, kad kiekvienas kandidatas pasirinktų sau tinkamą sritį – iš to laimi ir įmonė, ir pats žmogus. Todėl žinantis savo stiprybes, atlikęs praktiką keliose srityse specialistas bus ir trokštamas, ir savo darbu patenkintas darbuotojas.

Apie „Avia Solutions Group“:

„Avia Solutions Group“ – tarptautinė aviacijos paslaugų grupė, valdanti 42 dukterines bendroves visame pasaulyje. Grupės būstinėje Lietuvoje bei daugybėje kitų padalinių Europoje ir Azijoje dirba 3000 aviacijos ir kitų sričių specialistų.

„Avia Solutions Group“ teikia orlaivių remonto, pilotų ir kitų aviacijos specialistų mokymų, atrankos bei nuomos, antžeminio lėktuvų aptarnavimo ir kuro pylimo, verslo klasės skrydžių, aviacijos IT sprendimų, kelionių organizavimo ir kitas paslaugas. Grupė aptarnauja virš 1600 klientų nuo Amerikos iki Azijos, o jos metinė apyvarta viršija 420 milijonų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.