Vakaris Deksnys. Šiltų kėdžių link skrenda spiečiais

Valstybės valdomos įmonės – prastesni darbdaviai nei užsienio kapitalo bendrovės, jau nekalbant apie tarptautines. Mat valstybės įmonių vadovams mokamos algos toli gražu ne tokios, kad galėtum privilioti tinkamą žmogų. Tai skelbia personalo atrankos specialistai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2019, 10:16 AM

Dėl atlyginimų kartais gal ir galima sutikti, tačiau dėl galimų vadovų stygiaus – tikrai ne. Juk norinčių padiriguoti kokiai nors valstybinei įmonei ar jos padaliniui – lyg skėrių.

Antai Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas paskelbė konkursą direktoriaus pareigoms eiti.

Kiek laimėtojas (ar laimėtoja) gaus algos, nelabai aišku, nes įstaiga skelbia tik pernykščius duomenis – 3179 eurai (neatskaičius mokesčių). Nepaisant to, kandidatų susirinko net 29.

„Lietuvos geležinkeliai“ vieno iš departamentų vadovą atsirinko iš daugiau nei 40 pretendentų. Juo tapo buvęs Vilniaus šilumos tinklų generalinis direktorius M.Burokas, visus kitus konkurse paguldęs ant menčių.

Kurį laiką be „galvos“ gyvenusiems sostinės šilumininkams, kuriuos valdo Vilniaus savivaldybė, irgi teko rinktis naują vadovą. Kokia graži rokiruotė – juo tapo nemenkos patirties geležinkelių sektoriuje turintis G.Bakanas.

Kitaip tariant, apsikeitė energetikai ir geležinkelininkai aukšto rango vadybininkais.

Tačiau įspūdingiausia, kad pasirengusių diriguoti Vilniaus šilumos tinklams buvo net 78! Galbūt vilioja alga – 6460 eurų.

O kas bus, kai naują generalinį direktorių rinks jo netekusi „Klaipėdos nafta“? Juk jo atlyginimas turėtų siekti kone 8,4 tūkst. eurų, o už gerus rezultatus galima gauti ir keturių mėnesių algos dydžio premiją. O Valstybinių miškų urėdijos vadovui žadama net 8580 eurų. Gal susirinks jau ir šimtas kandidatų?

Todėl visiškos pasakos, kad žmonių netraukia valstybės arba savivaldybių įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.